Stor mystik om VM-detalje: Har landsdækkende avis afsløret kæmpe hemmelighed?

"Moder Danmark elsker alle danske drenge, der kan knalde, bolden ud til til verdens skue, som en lille ny havfrue...". Kan du huske den fra VM i Mexico i 1986? Nu er et nyt fodbold-VM og en ny slagsang under opsejling.

Udgivet Opdateret

Ikke en VM-slutrunde med dansk deltagelse, uden at der også er en officiel dansk VM-sang med DBU som tovholder.

Sådan har det været siden 1986, hvor Danmark for første gang prøvede kræfter med den fineste fodboldturnering af dem alle – og sådan er det fortsat.

Og mens det er slået fast med syvtommersøm, at Danmark for femte gang på 32 år har fået adgang til det gode selskab ved VM i Rusland, så er der fortsat lagt et røgslør over, hvem der skal levere den officielle VM-sang.

Dodo, Poppe, Kahlke og Nephew

Tidligere har så store navne som Dodo & The Dodos (to gange, faktisk), Søren Poppe i samarbejde med Sofie Lassen-Kahlke og Nephew leveret melodi og tekst, og der er tradition for, at det er et relativt stort dansk navn, der klarer den opgave.

På EM-siden har eksempelvis Big Fat Snake, Rocazino, Nik & Jay og, jo, Birthe Kjær været blandt bidragsyderne.

Størst succes på den konto fik vi som bekendt i 1992, hvor vi var med på afbud – og hvor der slet ikke var tid til at skabe en landsholds-sang.

Det kan man jo så tænke lidt over – altså det der med, at vi er bedst, når der ikke leveres en rød/hvid hyldestsang.

Rygte blev spredt i avisportræt

Søndag den 8. april begyndte rygterne ellers at rende lige så stærkt, som Dennis Rommedahl uden bold kunne rende langs sidelinjen ved Danmarks seneste VM-optræden.

I et stort anlagt portræt i Jyllands-Posten med Renee Toft Simonsen stod følgende sætning skrevet:

Thomas Helmig hilser på med gråsprængte krøller og blåtonede briller, inden han fortrækker til førstesalen for at øve på en fodboldsang, som han er ved at skrive i anledning af VM i Rusland til sommer.“.

Altså mere eller mindre en konstatering af, at hele landets popkonge, Thomas Helmig, er godt i gang med at levere den officielle VM-sang.

DBU vil ikke bekræfte Helmig-vinklen

Det er dog ikke noget, som DBU vil bekræfte. Newsbreak.dk har talt med unionens kommunikationschef Jakob Høyer, der er relativt kortfattet.

– Det ønsker jeg ikke at kommentere. Jeg er blevet kontaktet af en hel del journalister i den her sag, og jeg har ikke noget at tilføje, fortæller Jakob Høyer.

Han vil dog gerne bekræfte, at det er DBU, der står bag den officielle VM-sang.

– Ja, selvfølgelig er det det. Men vi har ikke noget at sige, før vi er helt klar med sangen. Og der går nok et par måneder, men til den tid skal du nok høre fra os, fortæller kommunikationchefen, der ikke er til vride yderligere kommentarer ud af.

Kigger tilbage på de gamle sange

Newsbreak.dk har også forsøgt at kontakte den journalist, som har skrevet portrættet af Renee Toft Simonsen, og som dermed står bag den sentens med, at modellens gemal er gået ovenpå for at skrive på VM-sangen.

Det kunne jo være, at hun – Pernille Glavind Olsson – havde mere at tilføje. Det har desværre ikke været muligt, da hun ikke tager sin telefon.

Mens vi venter på den nye VM-sang, som måske er kreeret af krøltoppen Helmig, kan vi jo mindes de gode gamle af slagsen.

Klik på billedet over artiklen for at se de fire hidtidige udgaver, som har ledsaget os gennem de foreløbig 16 VM-kampe, Danmark har spillet.

Powered by Labrador CMS