Skip to main content

Strejke lurer: Togtrafikken mandag er i fare

Konflikten mellem DSB og de ansatte ser ud til at røre på sig igen. Det risikerer at påvirke togdrift mandag.

DSB-ansatte truer ifølge Ekstra Bladet med at nedlægge arbejdet mandag. Genrefoto.

DSB-ansatte truer ifølge Ekstra Bladet med at nedlægge arbejdet mandag. Genrefoto.

Uenigheder mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund ser ud til igen at påvirke togtrafikken i landet på mandag.

Flere af de ansatte truer nemlig med at strejke, skriver Ekstra Bladet, som henviser til en pressemeddelelse fra de ansatte.

De ansatte skriver, at medarbejderne i DSB må meddele offentligheden, at arbejdet nedlægges mandag 1. april fra klokken 04.00 til 15.00.

– DSB har valgt at opsige samtlige tillidsmænds erhverv fra denne dato. Der vil altså ingen tillidsmænd være i hele DSB fra 1. april, står der.

Avisen skriver, at konflikten mellem DSB og de ansatte har ulmet et stykke tid, og at en strejke har været på tale igennem længere tid, hvis systemet med tillidsmændene blev udfordret.

Det er ikke en aprilsnar

I en pressemeddelelse bekræfter Dansk Jernbaneforbund, at der ikke længere er tillidsfolk i DSB fra mandag 1. april.

– Og nej, det er ikke en aprilsnar, forsikrer forbundet.

Men DSB er klar til at gå i retten, såfremt de ansatte vælger at nedlægge arbejdet, påpeger Poul Gemzøe-Enemark, der er underdirektør i DSB.

– Vi har allerede orienteret Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening, at der vil være tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, siger han til Ekstra Bladet.

– Og jeg vil sende et brev til Dansk Jernbaneforbund, hvor jeg i klare vendinger fortæller, at jeg forventer, at de beder folk om at lade være med at nedlægge arbejdet. Hvis det sker, er det så ufint, som det kan være, siger han.

Han bestrider, at der ikke er plads til tillidsfolk i DSB. Overfor avisen fortæller han, at parterne er blevet enige om, at 41 tillidsfolk ville være passende.

Forbundsformand Henrik Horup lægger ikke i fingre imellem i sin udtalelse om sagen til Dansk Jernbaneforbund.

– Det er jo en frygtelig situation at sætte medarbejderne i – og jeg kan slet ikke forstå den brutalitet, der ligger bag, at man med dagen udmelding lægger 100 års historie i graven. Det er en kniv i hjertet, siger Henrik Horup i pressemeddelelsen fra Dansk Jernbaneforbund.

Del din kommentar