Skip to main content

Supermarked i ny klam fadæse

Det er ikke første gang, butikken har problemer af den slags

Besøget kostede butikken en sur smiley og en bøde. Foto/grafik: Genreforo/Fødevarestyrelsen.

Besøget kostede butikken en sur smiley og en bøde. Foto/grafik: Genreforo/Fødevarestyrelsen.

Der var nok at tale om, da Fødevarestyrelsen var på besøg hos Min Købmand Søstjernen i Esbjerg den 5. februar. Besøget resulterede i en bøde til indehaveren og en sur smiley til butikken, i øvrigt for forhold, butikken har fået en sur smiley for før.

Fødevarestyrelsen var taget forbi butikken på baggrund af en forbrugerhenvendelse, og da besøget var forbi, kvitterede Fødevarestyrelsen med en bøde på 7.500 kroner.

Overskredne datoer

Problemet for Min Købmand Søstjernen i Esbjerg er, at Fødevarestyrelsen fandt en lille håndfuld fødevarer, der havde overskredet sidste anvendelsesdato samt en større mængde af fødevarer, der havde overskredet bedst før dato.

De mange fødevarer, der havde overskredet bedst før dato, var ikke mærket som datovarer, og de var heller ikke adskilt fra lignende fødevarer.

Det er ikke første gang

Kigger man tilbage på Fødevarestyrelsens tidligere besøg i butikken, kan man se, at Min Købmand Søstjernen i Esbjerg fik en sur smiley og en bøde for at lignende forhold i efteråret 2019.

Også dengang tog Fødevarestyrelsen på besøg på baggrund af en forbrugerhenvendelse, og også dengang fandt Fødevarestyrelsen flere fødevarer, der havde overskredet sidste anvendelsesdato.

Butikkens reaktion på Fødevarestyrelsens fund var at sige, at de ville følge op på problemet og få rettet op. Da Fødevarestyrelsen var på besøg igen i februar, forlød det fra butikken, at man var ærgerlige over de mange fund, siden man havde ansat en medarbejder, der kun har til opgave at tjekke datovarer.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Min Købmand Søstjernen i Esbjerg.

Del din kommentar