Skip to main content

Supermarked i ny sag om fødevare-sjusk

Igen er der problemer med deklareringen i Lidl.

Klik og se, hvordan pakningen uden dansk varedeklaration ser ud. Foto: Colourbox.
Klik og se, hvordan pakningen uden dansk varedeklaration ser ud. Foto: Colourbox.
Sådan ser pakken ud. Foto: Lidl.
Sådan ser pakken ud. Foto: Lidl.

Newsbreak.dk har gang på gang fortalt, hvordan Lidl har problemer med at deklarere sine varer. Det har blandt andet kostet firmaet en bøde på 120.000 kroner.

Nu er den så gal igen.

Lidl tilbagekalder denne gang falafel, der er produceret af firmaet Vivera. Heller ikke på denne vare, er der dansk varedeklaration.

Produktet indeholder allergenet hvedemel og kan indeholde spor af mælk, æg, soja og lupin, som ikke fremgår tydeligt af den udenlandske varedeklaration.

Det betyder, at personer med allergi over for én eller flere af disse allergener kan opleve sygdom ved indtagelse af falafel.

Er man allergisk over for én eller flere af overnnævnte allergener, bør man kassere produktet eller levere det tilbage til nærmeste Lidl-butik, hvor pengene refunderes.

For personer, der ikke er allergisk over for hvedemel, mælk, æg, soja eller lupin, er der ingen sundhedsmæssige risiko forbundet ved indtagelse af produktet, oplyser Lidl i den medfølgende pressemeddelelse.

Tager det alvorligt

I et tidligere interview har Rikke Brandes, kommunikationschef hos Lidl Danmark fortalt, at Lidl tager det meget alvorligt, når der i danske butikker er blevet solgt fødevarer, der har manglet dansk deklaration om allergerner.

– Vi kigger interne procedurer igennem for at se, hvor vi skal rette til, sagde hun også.

Rikke Brandes understreger at der ikke har været noget i vejen med kvaliteten af de produkter, der blev trukket tilbage. Men den manglende deklaration generer Lidl Danmark.

– Der er ingen tvivl om, at vi er rigtig ærgerlige over det. Fødevaresikkerhed har høj prioritet i Lidl og vi arbejder hver dag på at sikre dette siger Rikke Brandes.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Lidl, der ikke har antallet på de tilbagetrukne pakninger.

Del din kommentar