Svært at få prostituerede til at stoppe

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Socialminister Manu Sareen (R) er alligevel godt tilfreds med projekt, der skal hjælpe prostituerede.

Seks ud af 10 kvinder, der kommer i kontakt med regeringens projekt til bekæmpelse af prostitution, ønsker at fortsætte med at sælge sex. De resterende vil gerne væk fra tilværelsen med at sælge seksuelle ydelser.

Det skriver Politiken.

Oplysningerne stammer fra en midtvejsevaluering af regeringens Exit Prostitution-projekt.

Rapporten, der offentliggøres søndag, viser også, at målet om at få kontakt med op til 150 kvinder langtfra er opfyldt.

Ved udgangen af september sidste år havde kun 71 kvinder henvendt sig til projektmedarbejdere og 13 af dem havde gennemført et såkaldt forløb.

Det skal holdes op imod, at der i Danmark anslås at være omkring 3200 prostituerede.

I forvejen er forsøgsprojektet, der løber over fire år i landets fire største kommuner, blevet kritiseret for at være alt for dyrt med et budget på 46 millioner kroner.

Flora Gosh, leder af den frivillige organisation LivaRehap, der tilbyder hjælp til prostituerede, har tidligere været kritisk over for projektet. Og det ændrer evalueringsrapporten ikke på.

De mange millioner kunne være brugt meget bedre, mener hun.

– Metoden i exit-projektet passer muligvis ikke til alle kvinder. Derfor siger mange nej. Når man laver den slags helhedsbehandling med hele paletten på en gang, kan det være skræmmende, siger hun til Politiken.

Socialminister Manu Sareen (R) vil ikke tage stilling til, om antallet af deltagere i projektet er tilstrækkeligt. I stedet fremhæver han, at kommunerne er ved at udvikle et “værktøj, som virker.”

– Vi kan se, at vi med en social indsats kan give kvinderne en bedre livssituation og få kvinder til at sælge mindre sex, og det er et skridt ud af armod, siger Manu Sareen til Politiken.

Evalueringsrapporten viser desuden, at hvor hver anden kvinde ved starten på de 12 måneder, et forløb varer, havde solgt sex inden for seneste måned, så gjaldt det hver tredje halvvejs gennem forløbet.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS