Skip to main content

Tager alt fra partiets ‘kræftsvulst’

Efter en afstemning på demokratisk initiativ er Marjorie Taylor Greene blevet smidt ud af to kongresudvalg

Den kontroversielle republikaner Marjorie Taylor Greene bliver frataget sine arbejdsopgaver i to udvalg i Repræsentanternes Hus.

Det står klart efter en afstemning i kammeret torsdag.

Afstemningen blev søsat af Demokraterne efter blandt andet en historie fra mediet CNN om, at Taylor Greene har liket opslag på Facebook, der opfordrer til vold mod demokrater.

– Jeg har aldrig stået i en sådan situation før, hvor et kongresmedlem har udtalt sig så ondskabsfuldt og sårende, deltaget i krænkelser af kolleger og udtrykt støtte til politisk vold, sagde flertalsleder for Demokraterne Steny Hoyer inden afstemningen.

– Det her handler ikke om partiet. Det handler om, hvorvidt man vil stemme for ordentlighed og sandhed.

Marjorie Taylor Green har tilbage i 2017 i en række videoer på nettet promoveret QAnon og kaldt bevægelsens ukendte leder for “en patriot”. Her ses hun uden for Kongressen. Foto: Alex Wong/AFP

Marjorie Taylor Green har tilbage i 2017 i en række videoer på nettet promoveret QAnon og kaldt bevægelsens ukendte leder for “en patriot”. Her ses hun uden for Kongressen. Foto: Alex Wong/AFP

Marjorie Taylor Greenes støtte til “gakkede løgne og konspirationsteorier” udgør en “kræftsvulst i Det Republikanske Parti” har Senatets republikanske mindretalsleder, Mitch McConnell, desuden tidligere udtalt.

230 stemte for at straffe Greene for hendes tidligere udtalelser, mens 199 stemte imod.

Flere gik imod partilinjen

Dermed var der 11 republikanere, der gik imod partilinjen og tilsluttede sig linjen hos Demokraterne, hvor alle stemte for.

Greene selv havde tidligere på dagen i en tale til Repræsentanternes Hus udtrykt, at hun var “ærgerlig” over nogle af sine tidligere udtalelser.

Republikaneren er på sociale medier blandt andet kommet med konspiratoriske udtalelser om 11. september, den stærkt højreorienterede og konspiratoriske QAnon-bevægelse og iscenesatte skoleskyderier.

Hos Det Republikanske Parti har man imidlertid set afstemningen som et partipolitisk motiveret “angreb”.

Flere fra partiet mener, at det vil være en farlig tendens, hvis kongresmedlemmer begynder at blive bedømt på udtalelser før deres politiske karriere.

Taylor Greene blev valgt ind i november 2020.

– I vil fortryde det her, siger Republikanernes mindretalsleder, Kevin McCarthy.

– Hvis folk skal bedømmes på baggrund af, hvad de har sagt, inden de overhovedet kom ind i Repræsentanternes Hus, og hvis flertallet skal til at bestemme, hvem der sidder i udvalg, så håber jeg, at I holder jeres egen standard, for vi har en lang liste.

Del din kommentar