Teater klar med Danmarks første Shu-bi-dua-musical

Her ses teaterchef Søren Møller (t.v.) og forsanger i Shu-bi-dua, Michael Bundesen (t.h.). Foto: Søren Malmose.
Udgivet Opdateret

Fredericia Teater står bag endnu en musical-opførelse. Denne gang er det Shu-bi-dua – The Musical.

Én af næste års helt store musical-baskere herhjemme bliver pæredansk! Efter megasucceserne ”Disneys ALADDIN – The Musical” og ”Disneys Den Lille Havfrue – The Musical”, som tilsammen solgte over 200.000 billetter, vender Fredericia Teater nu snuden mod Danmark og skaber en ny original musical baseret på bagkataloget fra Danmarks bedst sælgende band nogensinde.

I dag kan teatret offentliggøre, at det helt sensationelt er lykkedes at sikre rettighederne til at lave den første musical nogensinde med sange af hele Danmarks Shu-bi-dua. I tæt samarbejde med Michael Bundesen og bandet selv har Fredericia Teater helt eksklusivt fået lov til at lave Shu-bi-dua – The Musical, som musikalsk bygges op omkring gruppens utallige hits og klassikere.

Shu-bi-dua – The Musical får premiere på Fredericia Teater d. 25. september næste år og spiller foreløbigt frem til 18. oktober. Efter planen forventes produktionen at blive flyttet til København i 2016.

Shu-bi-duas egen Michael Bundesen glæder sig til samarbejdet:

– Jeg er både glad og stolt over, at Fredericia Teater ønsker at lave denne musical med Shu-bi-duas musik. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg for øjeblikket desværre ikke kan hoppe og danse på en scene, så det er dejligt at vide at musikken kan leve videre, og jeg håber forsat, at den kan bidrage med en masse positive oplevelser ude på de danske scener. Det ville varme en gammel popsangers hjerte, smiler Bundesen, og tilføjer at han glæder sig til at være med omkring opsætningen, og selvfølgelig til selv at se den, når den næste år har premiere på teatret.

På Fredericia Teater glæder teaterchef Søren Møller sig helt vildt til at skabe den første musical over Shu-bi-duas musik.

– Da jeg i sin tid satte mig i chefstolen på Fredericia Teater, var det med en intention og en vision om at udvikle nye musicals. Sikke en gave det er nu at få lov til at tage afsæt i noget af det stærkeste popmusik i den danske kulturarv. Det har været to fantastiske sæsoner med store Disney-musicals, men nu glæder jeg mig helt vildt til at samle de samme gode kreative kræfter om at skabe et lige så spektakulært eventyr med hjemmebane-materiale. Vi glæder os helt vildt til at skabe Shu-bi-dua-forestillingen og til at fejre shubbernes enorme sangskat sammen med resten af nationen, fortæller Søren Møller.

En ny slags musical

Shu-bi-dua – The Musical bliver en ny original musical baseret på numre fra Shu-bi-duas bagkatalog. Når Fredericia Teater vælger at bruge betegnelsen musical, og ikke teaterkoncert, er det fordi teatret målbevidst går efter at adskille sig fra hovedparten af den bølge af teaterkoncerter, der har skyllet hen over landet gennem de sidste godt 15 år, for i stedet at gøre det, de er bedst til – nemlig at fortælle historier.

Teatret vil med udgangspunkt i Shu-bi-duas sangskat skabe et finurligt univers beboet af løjerlige og underfundige eksistenser hentet fra sangene og vil samtidig spinde en rød tråd, et sammenhængende narrativ, gennem forestillingen.

Det vil være muligt at forstå, følge og lade sig rive med af karakterernes håb og drømme, og de trængsler og glæder de gennemgår for at nå deres mål. Det er gennem sangene, at denne historie skal fortælles, og sangene vil blive udnyttet, så de bedst muligt tjener dette formål. Der vil således generelt være kortere versioner af sangene; nogle vil komme som enkeltstående brudstykker; nogle vil være sat sammen, for på den måde at danne nye helheder. Publikum kan glæde sig til at opleve et væld af Shu-bi-duas bedste og mest populære sange.

Teatret vil skabe en forestilling, der bevæger sig i krydsfeltet mellem det nostalgiske og det overraskende, det jordbundne og det spektakulære, det morsomme og det rørende. Folkeligt og finurligt. Men først og fremmest bliver SHU-BI-DUA – THE MUSICAL en rejse gennem materialet og vil afspejle både den skæve og kantede humor og den eftertænksomhed, ømhed og satire, der er i sangene.

I de kommende uger vil Fredericia Teater få såvel cast som instruktør, dramatiker og scenograf på plads og forventer at kunne præsentere holdet kort inde i det nye år.

Billetsalget til Shu-bi-dua – The Musical starter på mandag klokken 10 på Billetnet.

Powered by Labrador CMS