Teenager drikker sig til døde i energidrik

En Mountain Dew, en kop kaffe og en energidrik. Så var drengen pludselig død.

Udgivet Opdateret

Som Newsbreak.dk flere gange tidligere har fortalt, slubrer børn og unge de koffeinholdige energidrikke i sig som var det almindelig sukkervand. Men en energidrik er alt andet end lige det.

Nu mistænkes energidrikke at være skyld i en 16-årigs død.

16-årige David Cripe kollapsede i sin skole med hjerteflimmer. Ifølge vidner havde han forinden drukket en Mountain Dew, en kop kaffe og en energidrik – inden for 40 minutter.

Det skriver kutv.com.

– Det giver ham flimmer og arytmi, som i sidste ende gør, at hjertet slå uregelmæssigt. Det forårsagede hans død, siger den lokale retsmediciner Gary Watts.

Drengens forældre advarer nu andre unge mod ikke bare at tro, at energidrikke er som andre sodavand.

I familiens hjemstat, South Carolina, forsøger en af statens repræsentanter at lovgive omkring energidrikke og sidestille det med alkohol.

Henriks historie

I morgen onsdag er det præcis et år siden, Newsbreak.dk fortalte historien om 17-årige Henrik, der fik nyresvigt på grund af for meget energidrik.

På ungdomsskolen skulle den dengang 14-årige Henrik være med til et todages LAN-party.

– En ven og jeg havde aftalt at holde og vågne hele tiden uden søvn. Så vi købte nogle energidrikke, fortalte han dengang til TV 2 Norge.

De energidrikke indeholdt koffein.

– Der var ni dåser med forskellige mærker og en halvlitersflaske med cola, som jeg blandede med drikkene, fortalte Henrik videre.

Kramper og fråde

– Han lå på gulvet i kramper og med fråde ud af munden, fortalte Henriks far, efter hans søns indtag af de næsten fire og en halv liter drik.

Ved ankomsten til sygehuset var han i kritisk tilstand med svigt i flere organer, blandt andet nyresvigt, der gjorde, at han begyndte at få vand i lungerne.

I alt tilbragte han 13 døgn på sygehuset, før han var frisk nok til at blive udskrevet, skrev TV2.

Ingen lovgivning

I Danmark er der ikke nogen decideret lovgivning på området – på trods af det advarer Fødevarestyrelsen mod, at børn og gravide indtager energidrikke. En undersøgelse har blandt andet vist, at forældre ofte giver deres børn energidrikke til børnefødselsdage eller efter sport. Noget, som Fødevarestyrelsen på det kraftigste fraråder.

Det er blandt andet beskrevet i denne folder.

Powered by Labrador CMS