Skip to main content

Tiger amokdræber i dansk zoo: -Det fik altså en fatal udgang

Dræbte huntiger med bid i hovedet.

Zoologisk Haves nye russiske hantiger har dræbt den ene af havens to huntigre i et slagsmål. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix
Zoologisk Haves nye russiske hantiger har dræbt den ene af havens to huntigre i et slagsmål. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix
Tigrene i Zoo er amurtigre, og de bliver som regel mellem 100 og 300 kilo tunge, mellem 140 og 280 centimeter høje og lever typisk 15 til 20 år. Foto: Københavns Zoo
Tigrene i Zoo er amurtigre, og de bliver som regel mellem 100 og 300 kilo tunge, mellem 140 og 280 centimeter høje og lever typisk 15 til 20 år. Foto: Københavns Zoo

En nytilkommen russisk hantiger gik torsdag amok i tiger-indhegningen i Københavns Zoo. Det endte fatalt for en af parkens to huntigre, der bor samme sted, oplyser Zoo i en pressemeddelelse.

Foran flere gæster gik hantigeren til angreb på hunnen, og selv om en gæst, der så det hele, fik kaldt ansatte til stedet, var det for sent. Huntigeren var allerede død, og ifølge Ritzau gik det da også stærkt. Alt tyder nemlig på, at hantigeren har bidt hunnen i hovedet.

Hantigeren har boet i København i bare 20 dage. Han ankom fra Moskva Zoo i begyndelsen af marts som en del af et planlagt generationsskifte i zoo.

To døde tigre

De seneste tre år har tigerbestanden i Københavns Zoo bestået af en gammel huntiger og hendes to femårige døtre. I forbindelse med generationsskiftet blev den gamle huntiger aflivet.

Så snart hantigerens karantæneperiode er overstået, skal de to unge hunner introduceres til hannen, og de vil sammen udgøre Zoos tigerflok“, skrev Zoo i den forbindelse.

Karantæneperioden var overstået – efter de ansvarliges overbevisning med succes – og derfor kommer torsdagens slagsmål og tigerdrab også som en overraskelse for divisionschef Lars Holse.

– Tigrene har været gennem et helt normalt introforløb, hvor de først har fået lov at møde hinanden gennem tremmerne og dernæst i anlægget for et par uger siden. Der har ingen tegn været på særlig aggressiv opførsel, og det er desværre ikke til at sige, hvad der har udløst slagsmålet, siger han i torsdagens pressemeddelelse.

Tilbage til start

Efter den voldsomme episode blev den russiske hantiger lukket ind inde i faciliteter bag det åbne tiger-område. Her blev han tjekket af en dyrlæge, der vurderer, at tigeren ikke har lidt alvorlig overlast.

Den anden huntiger og hantigeren vil det næste stykke tid gå adskilt, men på sigt skal de gå sammen igen, skriver Zoo.

– Introduktionsforløbet går tilbage til udgangspunktet, og vi begynder nu helt forfra i forhold til sammenlukning af de to tigre, forklarer Lars Holse.

Derfor vil de nu kun to tigre igen blive adskilt af tremmer, mens de ser hinanden an. Lars Holse forventer dog ikke, at hantigeren vil gentage handlingen:

– Alle zoologiske haver oplever, at deres rovdyr kommer i slagsmål, men det sker heldigvis meget sjældent, at det er med dødelig udgang. Hantigeren handler ud fra sit instinkt, og det fik altså en fatal udgang i dag, siger han.

Tigrene i Zoo er amurtigre, og de bliver som regel mellem 100 og 300 kilo tunge, mellem 140 og 280 centimeter høje og lever typisk 15 til 20 år.

Del din kommentar