Skip to main content

To sure smileyer på to måneder til burger-gigant: Cigaretskodder på gulvet og klamme belægninger

Burger Kings filial i shoppingcentret Fields har problemer med rengøringen - det har nu resulteret i en sur smiley i oktober og endnu en i december.

Vil du sætte tænderne i en burger fra restauranten? (Foto: Scanpix)

Vil du sætte tænderne i en burger fra restauranten? (Foto: Scanpix)

Taste is king har længe været giganten Burger Kings slogan – men det er rengøring tilsyneladende ikke. I hvert fald ikke hos filialen i det københavnske shoppingcenter Fields, der nu for 2. gang på under to måneder har modtaget en af Fødevarestyrelsens berygtede sure smileyer.

Oveni kommer også to bøder på henholdsvis 10.000 kroner og 15.000 kroner for svineriet.

Newsbreak.dk skrev om sagen, da Burger King i Fields blev præsenteret for den første af de to sure, grønne mænd:

“Gulv på lager til opbevaring af fødevarekontaktmateriale fremstår meget snavset og støvet med cigaretskodder”, lød det da i Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Klamme belægninger

Siden da fulgte en mellemfornøjet smiley i november – her havde man glemt at hænge hele Fødevarestyrelsens kontrolrapport op.

Men da kontrollanterne vendte tilbage den 6. december så det straks værre ud. Det kunne konstateres at det haltede så meget med rengøringen, at resultatet blev endnu en sur smiley og et bødeforlæg på 15.000 kroner.

Uemballerede fødevarer blev opbevaret i støvede omgivelser, og flere steder fremstod synligt snavsede med røde belægninger:

“Overligende konstruktion/loft samt bag tv skærm over produktion og opbevaring af uemballerede fødevarer fremstår snavset med massive belægninger af støv. Indvendig af isterningmaskine fremstår snavset med røde belægninger samt indvendig og kanter af opvaskemaskine fremstår synlig snavset med røde belægninger og kalkbelægninger,” skriver Fødevarestyrelsen i rapporten.

Restaurantens svar var; “Vi ordner det med det samme.”

Samme svar fik Fødevarestyrelsens kontrollant i øvrigt i oktober, da de fik deres første sure smiley.

-På alle måder uacceptabelt

Til Newsbreak.dk siger pressechef hos Burger King i Danmark, Kim Ege Møller, at det naturligvis er uacceptabelt, at Burger King-restauranter må flage med sure smileys.

– Det er på alle måder uacceptabelt, at en Burger King-restaurant får en sur smiley. Vi gør alt, hvad vi kan, for at rette op på det – vi håndterer det internt, så det ikke sker igen, siger Kim Ege Møller.

Han tilføjer, at Fødevarestyrelsen snarligt aflægger restauranten besøg igen – og at han bestemt forventer, at smileyens mundvige vil pege opad til den tid.

Del din kommentar