Skip to main content

Tomas’ gravide kone sendt væk på grund af fejl

Det var en fejl, da Tomas Tordrups gravide kone ikke måtte være i Danmark. Nu har hun fået opholdstilladelse, og de to er blevet til tre

Tomas Tordrup har fået sin kone tilbage til Danmark og parret har fået en lille datter. – Foto: TV2 ØSTJYLLAND/

Tomas Tordrup har fået sin kone tilbage til Danmark og parret har fået en lille datter. – Foto: TV2 ØSTJYLLAND/

Citathistorie: TV2 Østjylland.

I en lejlighed i Skanderborg midtby er der babypludren, og Tomas Tordrup og Dariia sidder lykkeligt sammen og holder i hånd.

– Jeg kan flyve, når jeg går. Det er bare så dejligt, fortæller Tomas Tordrup, som lige er blevet far.

Han er atter sammen med sin kone, Dariia Tsyhanchuk, som måtte tage til Ukraine i januar, imens hun var gravid.

– Det burde ikke være sket, siger Tomas Tordrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Parret havde søgt om familiesammenføring, men fik afslag.

Begrundelsen var, at de boede i Højvangen i Skanderborg, som var på en boligkravsliste – en liste som betyder, at beboere i det område ikke kan familiesammenføres.

Minister beklager

Det var en klar fejl, at Højvangen stadig var på listen, erkendte udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S).

– Det er dybt beklageligt, at boligkravslisten ikke er blevet opdateret, sådan som den skulle være blevet. Det er en fejl, og der er ingen gode undskyldninger, skrev ministeren i en mail til TV2 ØSTJYLLAND i februar.

Efter en lang og sej kamp, der blandt andet bød på en flytning fra Højvangen, blev Tomas Tordrup genforenet med sin kone, Dariia Tsyhanchuk, som nu har fået opholdstilladelse.

– Jeg er virkelig glad for, at jeg kan blive i Danmark, fortæller Dariia Tsyhanchuk.

Den 30. april smilede lykken atter til parret. Her blev de forældre til lille Victoria.

– Vi er sammen, og vi har kæmpet hårdt, men det virkede. Vi kan smile og være stolte, og vi kan være sammen med den lille. Alt lige nu er bare dejligt, siger Tomas Tordrup.

Flere steder fjernet fra liste

Højvangen i Skanderborg er nu fjernet fra boligkravslisten, som er blevet opdateret. Det samme er Skovgårdsparken og Langkærparken i Aarhus, og Resedavej/Nørrevang II i Silkeborg.

– Det er min forhåbning, at både politikerne, men også Danmark, lærer af den her sag. Og jeg håber for de unge mennesker, de får en undskyldning, og bliver kompenseret for deres udgifter, siger direktør i Skanderborg Andelsboligforening, Erling Weber Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Lige nu nyder den lille familie på tre hinanden, men det er stadig deres drøm at flytte tilbage til Højvangen, hvor Tomas Tordrup selv er vokset op.

– Jeg kender folk der, og det er et godt sted. Der er natur og gode forhold for børn, så det er en drøm at komme tilbage til Højvangen, siger Tomas Tordrup.

Dariia Tsyhanchuks opholdstilladelse gælder indtil 2023.

Del din kommentar