Skip to main content

Tysk massemorder lokkede ofre til sig via Facebook

Der dukker flere og flere grufulde detaljer op om 18-årig mand, der fredag aften gik amok med en pistol i München.

Den 18-årige massemorder brugte angiveligt Facebook til at lokke ofre til en McDonald’s Restaurant. Foto: Scanpix/Roman BABIRAD/SIPA/1607231623

Den 18-årige massemorder brugte angiveligt Facebook til at lokke ofre til en McDonald’s Restaurant. Foto: Scanpix/Roman BABIRAD/SIPA/1607231623

Den 18-årige mand, der fredag aften gik amok med en pistol i München, havde forberedt sig godt. 10 personer døde og endnu flere blev såret i angrebet, der sluttede, da den unge mand tog sit eget liv.

Hans forældres lejlighed, som også han boede i,  i den centrale bydel Maxvorstadt i München er blevet ransaget, og ifølge en anklager ved tysk politi, led manden af depression. Og han var inspireret af Anders Behring Breivik.

Politichef Hubertus Andrä fortæller, at man undersøger sammenhænge til nordmandens angreb i Oslo og på Utøya for præcis fem år siden – 22. juli 2011. Det skriver Ritzau.

Myndighederne har også fundet beviser på, at den 18-årige var interesseret i og havde studeret voldelige angreb.

Gerningsmanden var venstrehåndet. Han blev fundet med et skudhul i samme side af hovedet.

– Vi mener, at han dræbte sig selv, siger politiet på et pressemøde lørdag formiddag, ifølge Ritzau.

Brugte hacket Facebook-konto som lokkemad

Ifølge efterforskeren Robert Heimberger, er der noget der tyder på, at den 18-årige forsøgte at lokke så mange ofre som muligt til den McDonald’s, hvor han senere skød og dræbte folk.

Det ser ud til, at han hackede en ung kvindes konto og forsøgte at lokke folk fra hendes netværk til restauranten.

– Det ser ud til, at dette indlæg blev skrevet af gerningsmanden, siger Heimberger ifølge Ritzau.

Intet afskedsbrev – intet tydeligt motiv

Under ransagningen af drengens hjem har politiet ikke fundet noget afskedsbrev. Man har afhørt venner og familiemedlemmer og prøver nu at danne sig et billede af, hvad der drev den 18-årige til at begå den grusomme handling.  Hubertus Andrä, chef for politiet i München, gav indblik i politiets opdagelser på et pressemøde lørdag nat.

– Gerningsmanden var en 18-årig tysk-iraner fra München, lød det fra Andrä, som tilføjede, at teenageren udførte angrebet alene.

Men politiet ved altså stadig ikke, hvorfor den unge mand gjorde, som han gjorde.

– Motivet bag denne forbrydelse er fuldstændig uklart, har Hubertus Andrä udtalt, ifølge Ritzau.

Udenlandske ofre

Tre af de dræbte i angrebet var fra Kosovo, tre var Tyrkiske statsborgere og en var fra Grækenland. Kosovos udenrigsministerium bekræfter, at tre af landets statsborgere blev dræbt. Ministeriet skriver, at “tre unge etniske albanere fra Kosovo mistede livet under angrebet”.

Den tyske regering i Berlin sørger med ofrene for et angreb fredag aften i München, siger Tysklands forbundskansler.

– Vi sørger alle, og jeg siger dette på vegne af hele regeringen, med tungt hjerte over dem, som aldrig vil komme hjem til deres familier, siger Angela Merkel, ifølge Ritzau.

– Til de familier, forældre og børn, for hvem alt i dag synes tomt og meningsløst, vil jeg personligt og på vegne af mange, mange i Tyskland sige: Vi deler jeres smerte. Vi tænker på jer, og vi lider med jer, siger Merkel.

Del din kommentar