Kronprins Frederiks fødselsdag: Et år i billeder

I anledning af kronprins Frederiks fødselsdag kigger kendte.dk tilbage på Frederiks seneste år.

Udgivet Opdateret

I dag fylder kronprins Frederik 49 år.

Tilbageblik på kronprinsens år

For at fejre kronprinsens fødselsdag har vi her på kendte.dk samlet et stort billedgalleri, hvor vi kigger tilbage på det år, der er gået.

Se galleriet øverst i artiklen…

Kongehuset deler billede af kronprinsen

Kongehuset markerer tronarvingens store dag ved at dele et billede af ham på sin officielle Instagram-profil.

– Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har fødselsdag og fylder i dag 49 år, skriver kongehuset, der ikke oplyser, hvordan fødselsdagen skal fejres.

Kronprinsen kom til verden i slutningen af foråret 1968, og knap en måned efter blev han den 24. juni døbt Frederik André Henrik Christian i Holmens Kirke i København.

Undervist hjemme

Kronprins Frederik gik som barn på Krebs’ Skole, men blev også undervist hjemme på Amalienborg under noget af sin skolegang.

Efter et kostskoleophold i Frankrig blev han student fra Øregaard Gymnasium i 1986.

I 1995 fik han en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet og læste ved det anerkendte amerikanske Harvard University som en del af studierne.

Karriere ved FN-mission

Kronprinsen har gjort karriere ved den danske FN-mission i New York og som ambassadesekretær ved Kongelig Dansk Ambassade i Paris.

Desuden har han været en del af Sirius-patruljen og gjort karriere i militæret.

Her startede han som rekrut ved Den Kongelige Livgarde i 1986 og har i dag rang af kontreadmiral i søværnet og generalmajor i hæren og flyvevåbnet.

Sportsinteresseret kronprins

Også sport fylder meget for kronprinsen, der er medlem af Den Internationale Olympiske Komité, og i 2000 fik det afgørende betydning for ham.

Under de olympiske lege i den australske storby Sydney i sommeren efter årtusindskiftet fandt kronprinsen sit livs kærlighed.

På en pub mødte han den australske kvinde Mary Donaldson, som blev kronprinsesse af Danmark efter brylluppet den 14. maj 2004.

13 år sammen

Parret har netop har fejret 13 år sammen som mand og kone.

De er forældre til prins Christian 11 år, 10-årige prinsesse Isabella og de 6-årige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine.

Som søn af dronning Margrethe og prins Henrik bliver kronprins Frederik en dag Danmarks konge.

Dronning Margrethe har senest i oktober 2016 i et interview med den tyske avis Der Spiegel understreget, at den dag først oprinder, når hun ikke er her mere.

Se fødselsdagsfotoet her:

H.K.H. Kronprinsen har fødselsdag og fylder i dag 49 år 🇩🇰 📸 Franne Voigt ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on May 25, 2017 at 9:58pm PDT


Powered by Labrador CMS