Skip to main content

Udbredt sygdom har dræbt rigtig mange mennesker i år

Den er svær at undgå, og overdødeligheden er høj blandt de ældre.

Mange er døde af influenza i det seneste år. Arkivfoto.

Mange er døde af influenza i det seneste år. Arkivfoto.

Antallet af personer, der får påvist influenza, falder fortsat. Det skriver SSI i udgivelsen “Influenzanyt.” Til gengæld har influenzasæsonen 2017-2018 dræbt flere end sæsonen 2016-2017.

SSI skriver, at det samlede antal patienter, der har været indlagt med influenza siden uge 40 2017, er på 6228, og at antallet af indlagte med sygdommen ser ud til at være faldende. Samtidig får færre personer påvist sygdommen, og der er færre, der henvender sig til vagtlægen og rapporterer om influenzalignende symptomer.

Det peger alt sammen i retning af, at sygdommen er på retur eefter det, man hos SSI kalder for en “langstrakt sæson.” Faktisk har sæsonen været så lang og så hård, at man hos SSI fortsat registrerer en overdødelighed blandt ældre i Danmark, og det skyldes formentlig influenza.

Langt flere døde end sidste år

Danmarks Radio skriver, at man hos SSI i influenzasæsonen 2016-2017 tilskrev 800 dødsfald blandt, mens tallet for i år er på 1500. 1200 af de dødsfald er personer over 65 år.

– Vi har haft en hård sæson med rigtig mange syge. Det er særligt gået ud over de ældre. Vi ser en overdødelighed i Danmark, som formentlig kan tilskrives influenza i år. Den overdødelighed er højere, end den har været tidligere år, siger Ida Glode Helmuth, læge ved SSI, til Danmarks Radio.

Del din kommentar