Uddannelseshjælp: Her er satserne, og hvornår den bliver udbetalt

Hvis du modtager uddannelseshjælp kan du her se, hvornår den bliver udbetalt, og hvad satserne er for ydelsen. Du kan desuden se, om du er egnet til at modtage uddannelseshjælp, og hvad kravene er.

Der er en række krav, du skal opfylde, hvis du gerne vil søge om uddannelseshjælp hos kommunen. KLIK VIDERE OG SE KRAVENE. Arkivfoto.
Der er en række krav, du skal opfylde, hvis du gerne vil søge om uddannelseshjælp hos kommunen. KLIK VIDERE OG SE KRAVENE. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Hvis du er under 30 år gammel og ikke har en uddannelse, kan du få uddannelseshjælp i stedet for kontanthjælp, hvis du ellers er egnet til det ifølge borger.dk. For unge under 30 år uden uddannelse er kontanthjælp nemlig blevet erstattet af uddannelseshjælp og satserne mellem de to ydelser er ikke ens.

Du ansøger om uddannelseshjælp ved kommunen, og senest en uge efter bliver du indkaldt til den første af mindst tre samtaler, der har til formål at finde ud af, om du er egnet til job eller uddannelse.

Det kan tage op til tre måneder for kommunen at vurdere, om du er egnet til uddannelseshjælp – men i særlige tilfælde kan dette dog ske allerede efter den første samtale.

Nedenfor kan du se satserne for uddannelseshjælp, og hvornår den bliver udbetalt.

Uddannelseshjælp pr. måned i kr. før skat, hvis du er aktivitetsparat

Kilde: borger.dk

Uddannelseshjælp pr. måned i kr. før skat, hvis du er uddannelsesparat

Kilde: borger.dk

Se hvornår din uddannelseshjælp udbetales i 2018

Kilde: borger.dk

Her får vi penge fra det offentlige

Kilde: borger.dk

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke krav du skal opfylde for at være berettiget til at få udbetalt uddannelseshjælp.

Kontanthjælp erstattet af uddannelseshjælp

Kontanthjælp er en ydelse til personer der ikke kan forsørge sig selv eller deres familie. Det kan være på grund af sygdom, arbejdsløshed eller skilsmisse.

For unge under 30 år uden uddannelse, er kontanthjælp erstattet med uddannelseshjælp, og disse unge skal derfor søge sidstnævnte i stedet.

Kravene for at modtage ydelse er forskellig for kontanthjælp og uddannelseshjælp. En af kravene for at modtage uddannelseshjælp er som sagt, at man er under 30 år.

Det er ikke kun kravene der er forskellig for de to ydelser, det er satserne også.

Er du ung, under 30 og uden uddanelse, men har brug for offentlig støtte? Så klik igennem galleriet ovenover for at se kravene for at modtage uddannelseshjælp.

Kilder: Beskæftigelsesministeriet, Sundhed.dk

Powered by Labrador CMS