Ude med corona

Sønderjyske er uden tre spillere og en målmandstræner i kampen mod Vejle. Det skyldes en positiv coronatest

Philipp Schmiedl er ude af den kommende kamp mod Vejle. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Sønderjyske skal klare sig uden tre spillere og en målmandstræner i søndagens kamp mod Vejle i Superligaen.

Spillerne Philipp Schmiedl, Mads Winther og Jannick Liburd er ikke med mod Vejle. Det skriver Sønderjyske lørdag på sin hjemmeside.

De tre spillere er ude på grund af et tilfælde af coronasmitte på superligamandskabet. Et medlem af Sønderjyskes stab blev konstateret smittet i onsdags.

Siden er alle spillere i truppen og alle medlemmer af trænerstaben testet gentagne gange. Indtil videre har alle test været negative.

Sønderjyske har været i tæt dialog med Divisionsforeningen omkring konsekvensen af den positive test og de eventuelt berørte kolleger.

– Konklusionen er, at vi skal holde tre spillere og endnu et stabsmedlem i isolation, indtil de har fået endnu et negativt testsvar i næste uge.

– Det vedrører Philipp Schmiedl, Mads Winther og Jannick Liburd samt målmandstræner Toivo Vadum, men alle er altså testet negative, skriver klubben på hjemmesiden.

Færre spillere ude

Tidligere forventede Sønderjyske, at fem spillere gik glip af Vejle-kampen grundet corona. Det antal er altså nu reduceret til tre. De to øvrige spillere, der var tale om, er ikke navngivet.

I Sønderjyskes trup på 18 spillere er 16-årige Julius Beck udtaget, og han kan ifølge klubben blive den tredjeyngste spiller i Superligaen nogensinde.

Sønderjyske må også undvære midtbanespilleren Adama Guira, der er skadet, mens angriberen Anders K. Jacobsen og midtbanespilleren Rasmus Vinderslev får et hvil efter et tæt forårsprogram.

De to sidstnævnte forventes dog at blive helt fit til torsdagens pokalfinale mod Randers FC.

SønderjyskE

Sønderjyske Elitesport (SønderjyskE) blev dannet i 2004 som en overbygning mellem Haderslev FK og en række eliteklubber fra andre sportsgrene i det sønderjyske, herunder ishockeyklubben Vojens Ishockeyklub og kvindehåndboldklubben IK Sønderjylland.

Kort tid efter, i 2005, rykkede klubben op i Superligaen, men måtte allerede året efter tage turen ned i 1. Division igen.

Efter to års tilløb rykkede man i 2008 op i Superligaen igen, hvor SønderjyskE har været lige siden.

Klubben har siden bidt sig fast som en fast del af rækken, og har også spillet med i den sjovere ende af tabellen. Klubbens pokalskab kom for alvor i brug, da man i 2020 vandt pokalfinalen mod AaB.

SønderjyskE spiller deres hjemmekampe på Sydbank Park i Haderslev, der huser 10.100 tilskuere, heraf 5100 siddepladser.

Danmarksmesterskabet

Guld (0):

Sølv (1): 2016

Bronze (0):

Pokalturneringen

Guld (1): 2020

Sølv (0):

Kilder: soenderjyske.dk/Wikipedia

Mads Albæk, Marc Dal Hende og Mads Hansen, der alle har været ude med skader, er desuden tilbage i truppen igen.

Powered by Labrador CMS