Udenlandsk chauffør stak af politiet – det skulle han ikke have gjort

Det bliver en noget dyr fornøjelse for en litauisk chauffør og vognmand.

Udgivet Opdateret

En Litauisk lastbilchauffør skulle stille 31.000 i sikkerhedsstillelse for sin ulovlige kørsel.

I stedet blev en bil-lås, monteret på lastbilen, brudt op og kørslen fortsatte.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi – der samtidig søger vidner – i en pressemeddelelse.

Torsdag 27. september deltog personale fra Tungvognscenter syd i en kontrol af lastbiler på rasteplads Blankhøj ved Århus. I den forbindelse blev en lastbil fra Litauen, med en Litauisk chauffør, tilbageholdt, idet køretøjets SCR-anlæg var manipuleret, ligesom der blev fundet en kraftig magnet, der kunne anvendes til takograf manipulation.

Derfor blev køretøjet sikret med en hjullås indtil der var betalt sikkerhedsstillelse på i alt 31.000.- kroner.

Så langt, så godt, men så…

Under patrulje natten til søndag 30. september, hvor Tungvognscenter syd også var ude og lave kontrol, kom lastbilen dog kørende ad E45 mod syd ved Kolding, og blev forsøgt standset, hvilket i første omgange ikke lod sig gøre, da chaufføren forsøgte at undgå kontrol ved at fortsætte ad motorvejen.

Flygtede – uden kørekort

Vogntoget blev dog på et tidspunkt bragt til stansning i nødsporet. Det viste sig, at det nu var vognmanden selv, der var fører af vogntoget, med den oprindelige chauffør siddende ved siden af.

Ingen af dem anvendte førerkort i kontrolapparatet, og vognmanden havde slet ikke kørekort til lastbil, ligesom der fandtes en del andre overtrædelser af forskellig lovgivning.

Der var intet spor af den hjullås, lastbilen blev monteret med torsdagen forinden.

Lastbilen blev herefter beslaglagt af politiet og transporteret til et sikkert sted. Der venter nu vognmanden og virksomheden et retsligt efterspil, og en bøde, der er noget større end den oprindelige.

Vidner søges

Derfor hører Tungvognscenter syd gerne fra personer, der måtte havde set noget lørdag aften på rasteplads Blankhøj ved Århus. Og så du personer, der arbejdede med afmontering af en hjullås på en lastbil? Hvis du gjorde, så vil Tungvogncenter Syd, Sydøstjyllands Politi meget gerne tale med dig.

ar du tilfældigvis på lørdag aften den 29. september 2018 på rasteplads Blankhøj ved Århus, og så du personer, der arbejdede med afmontering af en hjullås på en lastbil? Hvis du gjorde, så vil Tungvogncenter Syd, Sydøstjyllands Politi meget gerne tale med dig.

Ring 114 til Sydøstjyllands Politi, hvis du kan hjælpe med oplysninger.

Lastbilernes takografer

  • Registrerer elektronisk oplysninger om køretøjets og førerens aktiviteter, fx køretider.
  • Lagrer oplysningerne i et elektronisk datalager, som er indbygget i takografen, og på det førerkort, som føreren skal anvende i takografen.
  • Føreren skal anvende et førerkort også kaldet et takografkort.
  • På førerkortet registreres alle førerens aktiviteter i en periode på 28 dage.
  • Når de 28 dage er gået, overskrives tidligere oplysninger på kortet.

“På forhånd tak for hjælpen”, skriver politiet i meddelelsen.

Powered by Labrador CMS