Skip to main content

Ung Audi-mekaniker mobbet til døde: Blev låst inde i bagegerum og sat ild til

Det var drømmejobbet for den unge mekaniker. Men det blev hurtigt til et mareridt.

Den unge mekaniker blev mobbet så meget af sine kollegaer, at han til sidst begik selvmord.
Arkivfoto: LUKAS BARTH / SCANPIX

Den unge mekaniker blev mobbet så meget af sine kollegaer, at han til sidst begik selvmord.
Arkivfoto: LUKAS BARTH / SCANPIX

En mekanikerlærling hos Audi har begået selvmord, efter hans kollegaer havde mobbet ham i flere måneder. Kollegaerne havde blandt andet brændt hans tøj og spærret ham inde i et bur. Det skriver The Telegraph.

18-årige George Cheese var ovenud lykkelig, da han fik en læreplads hos en Audi-forhandler. Men kort efter begyndte han at komme hjem med blå mærker og havde flere gange brandhuller i sit tøj, fortæller forældrene under ligsynet af deres søn.

Her kom det også frem, at George var blevet låst inde i et bur af sine kollegaer på værkstedet. De havde også overhældt ham med brændbar væske og sat ild til hans tøj.

Blev mobbet med mental sygdom

George begik selvmord 9. april 2016, omkring seks måneder efter, han var begyndt at arbejde for Audi. Ifølge faren gik George rastløs rundt i huset aftenen før, han begik selvmord. Han blev ved med at gentage, at han var nødt til at sige op. Faren havde fortalt sin søn, at han ikke skulle sige op og at alt ville blive bedre. I dag ærgrer han sig over, at han ikke hjalp sin søn mere.

Georges mor Purdy fortæller, at hendes søn havde fået det dårligere og dårligere mentalt igennem de sidste måneder. Hun havde sørget for, at han havde taget sine lykkepiller hver dag, indtil hun blev syg få dage op til hans død.

Moren fortæller, at efter kollegaerne fandt ud af, at George havde mentale problemer, mobbede de ham også med det. Når George klagede til sin chef omkring mobberiet, blev det heller ikke taget seriøst. Chefen havde endda overværet den gang, George blev låst inde i buret. I stedet for at gøre noget ved det, havde han bare grinet og gået sin vej.

George havde søgt om at blive en mekaniker i hæren i februar 2014, men han blev nødt til at stoppe, da han han fik skader på begge ben. Han ansøgte derfor om jobbet hos Audi for stadig at kunne følge sin drøm.

“Det var bare sjov”

En af Georges kollegaer, Simon Wright, indrømmer, at han havde gjort grin med George.

– Jeg var i værkstedet, da der blev sat ild til George, fortæller Wright og fortsætter:

– Det gik ikke for langt. Vi vidste hvor grænsen gik. Det var ikke mobning.

Han fortæller, at flere af de ting de havde gjort ved ham, som at låse ham inde i bagagerummet på en bil og overhælde ham i rensemiddel var ting, som de fleste lærlinge skulle igennem. I sidste ende ville de altid grine af det.

Chef troede han løj

Georges chef, Terry Kindeleit, der også var med til ligsynet fortalte, at George selv var ude om drillerier, fordi han var flabet. Chefen understregede dog også, at han alligevel ikke bare vendte det blinde øje til.

– Jeg gjorde det klart, at George var vigtig for butikken, fortæller han.

Kindeleit fortæller, at da Georges forældre kom forbi for at snakke om mobberiet, havde han ikke gjort noget ved det, fordi George ikke ville indsende en formel klage. Ud fra det det havde Kindeleit troet, at George løj, fordi han havde mentale problemer.

Chefen indrømmer, at han så, da George blev låst inde i et bur og blev sat ild til. Han siger også, at han ganske rigtig bare grinede og gik sin vej i stedet for at stoppe det.

Ifølge Kindeleit er der dog kommet andre boller på suppen Georges død. Han har arbejdet hårdt for at andre lærlinge ikke skulle have samme oplevelse. Alle ansatte har nu mulighed for at komme med ugentlige vurderinger af deres chefer. Ved hjælp af mere team building prøver han også på at forbedre kommunikationen mellem de ansatte på værkstedet.

Del din kommentar