Skip to main content

Ung bilist fængslet i fire uger for hasarderet kørsel

Jagtet gennem hele Odense midtby inden flugten endte

Ud over sigtelserne for de mange overtrædelser af Færdselsloven fandt betjentene som en slags “bonus” også 100 gram hash hos den unge bilist. Arkivfoto: Colourbox.

Ud over sigtelserne for de mange overtrædelser af Færdselsloven fandt betjentene som en slags “bonus” også 100 gram hash hos den unge bilist. Arkivfoto: Colourbox.

En blot 18-årig gammel mandlig bilist må nok indstille sig på, at det varer et godt stykke tid inden han igen kan sætte sig bag rattet på en bil og trille derud af. I hvert fald hvis han skal følge loven.

Noget tyder dog på, at den 18-årige har problemer med at forstå Færdselsloven. Han er nemlig lørdag blevet fængslet i fire uger frem til den 8. april sigtet for særlig hensynsløs kørsel i Odense centrum fredag kort efter middag.

Hidsig biljagt

En færdselspatrulje spottede den 18-årige bilist, der kørte i en Fiat Brava, omkring klokken 12 fredag middag. Patruljen eftersatte bilen, men havde ikke held af at få den stoppet. I stedet begyndte en hidsig biljagt gennem det meste af Odense centrum.

– Det går hurtigt gennem hele Odense centrum. Undervejs bryder den 18-årige mand flere paragraffer i færdselsloven. Han bliver sigtet for at køre for hurtigt, for at køre over for rødt – flere gange – for at køre mod færdselsretningen og for at køre ind, hvor der er indkørsel forbud, samt for kørsel på stisystemer, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Christian Rasmussen, til newsbreak.dk.

Først på Ivar Huitfeldtsvej lykkedes det patruljen at standse bilen og anholde den 18-årige.

Hash i bilen

Den 18-årige er også blevet sigtet for at have udsat andre trafikanter for konkret fare i tre tilfælde i forbindelse med kørslen.

Desuden er den 18-årige blevet sigtet efter Færdselslovens paragraf 54, da der er mistanke om, at han har kørt bil i narko-påvirket tilstand.

– Da betjentene kigger i bilen bliver der desuden fundet 100 gram hash, som der selvfølgelig også rejses sigtelse for, siger Christian Rasmussen.

Del din kommentar