Ups: Hackere lægger datingbrugere på nettet

Det er brugerne af datingsitet Ashley Madison, der nu bliver udstillet. Foto: Screenshot.
Udgivet Opdateret

Hackere har offentliggjort navne og kreditkortnumre på op mod 37 millioner brugere, som de for nylig stjal fra datingnetstedet Ashley Madison.

Ashley Madison ejes af Avid Life Media og har som forretningside at hjælpe gifte mænd og kvinder til at have en affære. »Livet er kort – hav en affære« lyder sloganet.

Den norske sikkerhedsekspert Per Thorsheim bekræfter over for den amerikanske TV-kanal CNN, at den 9,7 gigabyte store dataliste med folks navne, e-mailadresser, kreditkortnumre og det beløb, som de hver især har brugt på Ashley Madison-netstedet, er blevet lagt ud på det, der populært kaldes for »den mørke del af nettet«. Det er de steder, som ingen af søgemaskinerne kommer forbi, og som man kun kan se, hvis man har den særlige Tor-browser installeret.

»Tiden er gået!«

Hackerangrebet kom frem i sidste måned, da hackerne, som kalder sig »Impact Team«, truede med at offentliggøre alle kundernes seksuelle fantasier, deres rigtige navne og adresser samt dokumenter og e-mails fra de ansatte på Ashley Madison, hvis ikke netstedet blev lukket. Samtidig lagde de smagsprøver på de hackede data ud for at vise alvoren bag truslerne.

»Tiden er gået!« lød det tirsdag fra hackerne. »Avid Life Media har ikke lukket Ashley Madison. Vi har forklaret, hvor svigagtigt og stupidt ALM og dets medlemmer er. Nu vil alle få deres data at se,« skrev de og forklarede samtidig, at mellem 90 og 95 procent af brugerne er mænd.

Det amerikanske forbundspoliti FBI er gået ind i sagen. Undersøgelserne foretages i samarbejde med Royal Canadian Mounted Police, Ontario Provincial Police og Toronto Police Services.

Ikke pengeafpresning

»Dette er ulovlige handlinger, som har ægte konsekvenser for uskyldige borgere, som ganske enkelt lever deres daglige liv,« skriver Ashley Madison i en udtalelse efter offentliggørelsen.

En Microsoft-sikkerhedsekspert siger til nyhedsbureauet Reuters, at flere end en million e-mailadresser er koblet sammen med betalingsoplysningerne, som nu er offentliggjort.

Tidligere hackerangreb mod virksomheder er sket for at skaffe oplysninger, der kunne sælges, eller for at afpresse den hackede virksomhed. Således blev Sony sidste efterår offer for et meget omtalt hackerangreb, antagelig fra Nordkorea, for at få stoppet en film, der gjorde grin med den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un. Angrebet mod Ashley Madison ser udelukkende ud til at ske af moralske grunde.

 

Powered by Labrador CMS