Skip to main content

Ups: Sådan kan du også miste dit kørekort

10 personer fik inddraget kortet under færdselskontrol.

Er dit kørekort slidt, så skal du få det skiftet. Arkivfoto: Scanpix

Er dit kørekort slidt, så skal du få det skiftet. Arkivfoto: Scanpix

10 personer mistede tirsdag i perioden mellem klokken 9.45 og klokken 13 kørekortet, mens de kørte på Kostervej ved Tjørnemark på Møn. Sådan da, for i virkeligheden blev førerretten kun inddraget, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sin døgnrapport.

Årsagen er dog den samme for alle 10, der blev kontrolleret i forbindelse med en almindelig rutinekontrol af trafikken tirsdag. Deres kørekort var nemlig ikke helt up-to-date. Ifølge bekendtgørelsen om kørekort, så kan politiet nemlig på stedet inddrage kørekort, der ganske enkelt er slidt.

Helt konkret står det i bekendtgørelsen, at “politiet kan inddrage et beskadiget eller slidt kørekort. Inddrages kørekortet på stedet, udfærdiger politiet så vidt muligt et midlertidigt kørekort.

Det er naturligvis ikke tilladt at køre bil, så længe du ikke er i besiddelse af et kørtekort.

Af samme årsag kan du, hvis dit kørekort er meget slidt, beskadiget eller helt forsvundet, anskaffe et såkaldt duplikatkørekort. Det koster 280 kroner og kan anskaffes ved samtlige danske kommuner.

Ifølge Borger.dk skal du møde personligt op i kommunens borgerservice for at ansøge om at få udstedt et duplikatkørekort. Navnet afslører såmænd, at der altså er tale om en kopi af det kort, du har mistet, men reelt er der tale om et nyt, der erstattet det gamle.

Nye regler betyder, at ingen kørekort til almindelige bilister er gældende i mere end 15 år, hvis det er udstedt efter 19. januar 2013.

Del din kommentar