Skip to main content

Vanvid: Smadrer over fodgængerfelt med 127 km/t

En trafikant havde meget svært ved at holde foden fra speederen.

Det er ikke alle, der har helt styr på, hvordan man må køre. Genrefoto: Scanpix

Det er ikke alle, der har helt styr på, hvordan man må køre. Genrefoto: Scanpix

127 km/t. Så hurtigt kørte en bilist gennem landsbyen Starup ved Haderslev. En strækning, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t.

Det skriver DR Syd.

– Det er jo det, vi kalder vanvidsbilisme – altså når man overskrider den tilladte hastighed med mere end 100 procent, lyder det fra Knud Reinholdt, der er leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, til DR Syd.

Bilisten blev taget i en af politiets fartmålere lidt over otte om morgenen, da bilen krydsede et fodgængerfelt. Det kan være en skærpende omstændighed, fordi der kunne have været en person på vej over, siger Knud Reinholdt.

– Når man kører 127 km/t flytter man sig 35 til 40 meter per sekund. Så når man overhovedet ikke at bremse i tide.

Ifølge Rådet For Sikker Trafik er der kun er én ting, som kan bremse vanvidsbilisterne, der ifølge politiet primært er unge mænd.

– Vores kampagne og oplysninger hjælper ikke en brik. Ikke på de her mennesker. Det er kun politiets jernnæve, der hjælper, siger administrerende direktør Mogens Kjærgaard Møller til DR Syd.

Overtrædelsen giver minimum seks måneders ubetinget frakendelse af kørekortet plus en bøde på 6.500 kroner, hvoraf 500 kroner går til Offerfonden.

Del din kommentar