Vej spærret i timevis: Uheldsbilist var hamrende fuld

En bil og en lastbil kørte galt i et uheld på Langeland mandag. Bilisten var flintrende beruset, oplyser politiet nu.

Udgivet Opdateret

Der var en, må det formodes, soleklar årsag til det trafikuheld, der skete på Brovej på Langeland mandag aften. Her kørte en lastbil og en personbil begge i grøften, som Newsbreak.dk kunne berette mandag.

– Der er sket en kollision mellem en lastbil med hænger og en personbil, sagde vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland, til Newsbreak.dk.

Brovejen forbinder broen mellem Siø og Langeland tværs over øen med færgelejet i Spodsbjerg og er således hovedtrafikåren på Langeland. Uheldet skete cirka klokken 16.20 mandag, og der var spærret for trafik i omkring fire timer.

Føreren af personbilen blev kørt mod et sygehus for at blive tjekket for sine skader, og i den forbindelse kunne det så afsløres via en blodprøve, at bilisten – en 50-årig mand fra øen – havde været spritstiv – eller som det fremgår i politiets døgnrapport: “Part 1 kraftig påvirket af alkohol”.

Netop i døgnrapportens uddrag kan de nærmere omstændigheder ved uheldet læses, og blandt andet står det, at den 50-årige formentlig med slingrende og uopmærksom kørsel var skyld i uheldet.

Samtidig står det også noget mere udførligt beskrevet, hvad der efter politiets opfattelse skete. Den 50-årige mand kørte pludselig – med alkoholindtaget in mente – op over cykelstien ved Peløkkevej, hvor han rev i rattet og kørte bilen over i modsatrettet vejbane.

Her kom lastbilen kørende, ført af en 59-årig mand fra Vejle, og for at undgå påkørsel undveg han, men blev alligevel ramt af personbilen.

“Lastbilen fortsatte over i modsatte vejbane og kørte i den vestlige grøft hvor forvognen væltede ned af skrænt mod cykelsti. Hængeren blev stående på Brovejen”, skriver politiet.

Ingen kom heldigvis til skade.

Powered by Labrador CMS