Verdenskendt musiker død af kræft i hjernen

En kamp mod kræft gennem tre et halvt år er nu slut for en af historiens største trommeslagere.

Udgivet Opdateret

Der er få ting, der kan vække samme begejstring i en sang, som når trommerne virkelig sidder lige i skabet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men for musikfans verden over, så er lørdag altså også en dag, hvor man må stå op til en trist nyhed, der på alle måder kan sætte lørdagens ellers weekendparate humør ned med flere længder.

Musikken er nemlig blevet en af de største fattigere. For mange er navnet Neil Peart måske ikke et navn, som mange kan placere et ansigt på. – men lyden kender du. Trommeslageren har nemlig været med til at forme et stort stykke musikhistorie for bandet Rush, hvor han både hamrede løs på trommerne og var lyriker.

Men Neil Peart er desværre ikke i blandt os længere. Den ikoniske trommeslager er nemlig død blot 67 år gammel efter han gennem tre og et halvt år kæmpede mod kræft i hjernen. Det skriver Rolling Stones.

Unik stil

Neil Peart er i musikkredse kendt som en af de bedste rocktrommeslagere i verden, der med sin flamboyante og præcise stil vækkede minder om The Who’s Keith Moon, der også var Peart store idol.

For trommeslageren stoppede det dog ikke ved blot at hamre løs på trommerne med majestætiske evner. Det var nemlig mødet med sangeren og bassisten Geddy Lee og guitarspilleren Alex Lifeson, at Rush blev skabt. Bandet skrev flere hits, men det gav også Neil nye interesser som Ayn Rand og science fiction.

Den nu afdøde trommeslager er særlig kendt for sine lange trommesoloer, som var fyldt med drama og liv.

Et særligt menneske

Og stjerne fra alt fra Police til Dave Grohl har stået i kø for at sende den afdøde stjerne mod himmels med opmuntrende ord om, hvilket gudsbenået talent han var.

– Hans kraft, præcision og komposition var usammenlignelig. Han blev kaldt ‘professoren’ af en grund. Vi lærte alle af ham, lyder det blandt andet fra Dave Grohl, som var trommeslager i Nirvana og siden dannede bandet Foo Fighters.

Neil Peart afsluttede sin sidste tour med Rush tilbag i 2015 efter at have udgivet et sidste album tilbage i 2012.

En af grundene til, at Neil Peart stoppede med at spille musik var, at han ville bruge mere tid med konen Carrie Nuttal og datteren Olivia, men ulykke har altid fulgt den ellers gudsbenåede trommeslager.

Den 10. august 1997 døde Pearts blot 19-årige datter, Selena, i en soloulykke og blot fem måneder senere døde datterens moder af terminal kræft. Det ledte Neil Peart ud på en motorcykeltur på tværs af USA, hvor alle troede, at han endegyldigt var færdig med musik – men han vendte tilbage til Rush for at skrive videre på historien om en af verdens bedste trommeslagere nogensinde.

Powered by Labrador CMS