Skip to main content

Vi er verdensmestre

Danmark er for 2. gang i historien verdensmestre i herrehåndbold.

Jubel på den danske bænk. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Scanpix

Jubel på den danske bænk. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Scanpix

Danmark er verdensmestre for 2. gang i historien verdensmestre i håndbold, efter Sverige søndag aften blev besejret med 26-24.

Efter 13-13 ved pausen viste særligt målvogter Niklas Landin klassen i 2. halvleg, hvor han pillede de svenske bolde én efter én. Endda også med ansigtet.

Ved stillingen 25-23 reddede Landin et svensk straffekast, og da brormand Magnus Landin i næste angreb gjorde det til 26-23 var kampen reelt lukket.

Danmark handicappet

Det var dog et stort handikap for det danske hold, at Lasse Svan måtte udgå med en skade blot et kvarter inde i sin fjerde VM-finale.

Med Johan Hansen ude af truppen var der ikke en oplagt afløser at sætte ind på højrefløjen.

Det betød, at Mathias Gidsel måtte forlade den plads på højre back, hvor han ellers har brilleret i hele turneringen, for at overtage tjansen på yderpositionen.

I stedet kom Nikolaj Øris ind som back efter at have tilbragt langt hovedparten af VM på udskiftningsbænken.

Omrokeringen kunne være blevet kostbar, men Øris var brandvarm, i samme øjeblik han satte sportsskoene inden for linjerne, og lavede fire flotte mål i første halvlegs sidste halvdel.

I den anden ende gav et omhyggeligt og sikkert spillende svensk hold det danske forsvar problemer.

Spilstyreren Jim Gottfridsson var som ventet en ordentlig mundfuld med sin duelstyrke, og Magnus Saugstrup fik allerede i første halvleg to udvisninger.

I målet var Niklas Landin dog stærkt spillende, som han som regel er mod spillere med velkendte skudmønstre.

Pausestillingen 13-13 var et ret præcist billede af en første halvleg, hvor de to hold ikke gav hinanden en millimeter.

Holm gjorde ondt

Med Mathias Gidsel placeret på fløjen var der brug for hurtige fødder i bagkæden. Og sådan nogle sidder der på Jacob Holm, som med stor effekt kom på banen i anden halvleg.

Holm gjorde ondt på det svenske forsvar og var med fire hurtige scoringer stærkt medvirkende til, at Danmark etablerede kampens første tremålsføring med 12 minutter igen.

Da Sverige samtidig fik tiltagende svært ved at passere Niklas Landin, begyndte det at se godt ud for Nikolaj Jacobsens tropper.

Efter at Landin havde reddet et straffekast, kunne lillebror Magnus halvandet minut senere sende Danmark i front med 26-23.

Så var svenskerne endelig knækket, og de danske spillere kunne blot vente på, at tiden løb ud.

Del din kommentar