Skip to main content

Vild forvandling: Se ham nu

Se videoen af 22-årige Joe Dimeo, som gennemgår den vildeste transplantation efter voldsom ulykke

– Giv mig et smil, siger lægen opmuntrende til 22-årige Joe Dimeo efter en vellykket operation.

Joe Dimeo har været igennem en vild forvandling. Han har fået transplanteret hele sit ansigt og sine hænder i to store plasticoperationer.

Årsagen er, at han var involveret i en færdselsulykke, hvor han sad fast i en bil, som eksploderede. Han blev reddet ud og kom i behandling på et brandcenter i New Jersey, hvor det viste sig, at 80 procent af hans krop var svært forbrændt.

Så det krævede plastickirurgi og to store operationer at blive normalt fungerende igen.

I videoen ovenfor kan man se, hvordan Joe Dimeo så ud før, under og efter operationerne.

Joe kan mærke sit ansigt igen

Som man kan se i videoen var Joe Dimeo nødt til at lære at smøre brød og børste tænder uden fingre. Men han er nu velfungerende og kan bruge sine nye fingre.

– Jeg har aldrig givet op. Aldrig opgivet håbet. Uanset hvad, livet udsætter dig for, så skal man blive ved med at tro på det, lyder det fra Joe Dimeo i videoen.

Lægen, som har operereret ham, fortæller, at han er imponeret over at følge Joe Dimeos udvikling og se, hvordan han er i stand til at løfte håndvægte og træne.

Transplantationen har gjort en kæmpe forskel for Joe Dimeo og givet ham hans liv tilbage – og både ansigt og hænder. Men hans skal fortsat træne sine motoriske færdigheder.

– Nu kan jeg mærke, når jeg sveder i ansigtet. Jeg kan mærke varme og kulde. Og jeg kan mærke, når jeg selv eller andre rører ved mig ansigt, fortæller Joe Dimeo og fortsætter:

– Når jeg står op, kan jeg spise spise morgenmad selv. Og jeg træner hver dag.

Hans mål er nu at flytte ud af sine forældres hjem og vende tilbage til en normal tilværelse.

Del din kommentar