Vild nyhed i landsholdslejren: Stjernespiller skriver historie

Den danske fodboldspiller Thomas Delaney skifter fra Werder Bremen til Borussia Dortmund.

Thomas Delaney nåede halvandet år i Werder Bremen før skiftet til Borussia Dortmund. Foto: Carmen Jaspersen/AFP
Udgivet Opdateret

Den danske fodboldspiller Thomas Delaney skifter fra Werder Bremen til Borussia Dortmund i Bundesligaen.

Det bekræfter Dortmund på sin hjemmeside.

Delaney har fået kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2022.

Den tidligere FC København-anfører skiftede til Werder Bremen i januar 2017. Han har indtil nu spillet 45 kampe i Bundesligaen med syv mål til følge.

Den 26-årige midtbanespiller har været en stor succes i Bremen, og han indledte den netop afsluttede sæson med at bære anførerbindet i flere kampe.

Thomas Delaney er i øjeblikket en del af den danske trup, som mandag flyver til Rusland for at deltage ved VM-slutrunden.

Her forventes det, at Delaney er en sikker mand i landstræner Åge Hareides startopstilling.

Hareide bekræftede tidligere torsdag, at Delaney havde forladt den danske landsholdslejr i Helsingør for at forhandle et klubskifte fra Werder Bremen til Borussia Dortmund på plads.

– Det er en storklub. Det er et skridt op for Thomas. Der er ikke noget galt med Werder Bremen, og det har været en fin klub for Thomas, men det er et skridt op ad rangstigen, sagde Åge Hareide.

Dortmund blev nummer fire i Bundesligaen i den forgangne sæson. Holdet sluttede dermed på en af de fire pladser, der giver adgang til Champions League i den kommende sæson.

Werder Bremen sluttede et stykkede længere nede i den bedste tyske række som nummer 11 af 18 hold.

Ifølge BT er prisen for Thomas Delaney landet på 150 millioner kroner, og han skriver dermed dansk fodboldhistorie, som den dyreste danske spiller nogensinde.

Powered by Labrador CMS