Skip to main content

Vildt spøjs julebus indtager vejene: Men der er en god grund

En ny kampagne har 'set' dagens lys.

Sådan ‘ser’ den ud, den slørede bus. Foto: &Co og Rådet for Sikker Trafik

Sådan ‘ser’ den ud, den slørede bus. Foto: &Co og Rådet for Sikker Trafik

Tusindvis af buspassagerer må gnide sig en ekstra gang i øjnene i den kommende tid, når de møder buslinje 1A, der kører mellem Avedøre og Hellerup.

Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

I denne uge kom bussen på gaden, hvor den var pakket ind i en noget utraditionel folie, der får det til at se ud som om, at man befinder sig i en heftig julebrandert, når man kigger på bussen. På siden af bussen er der skrevet ”Ta´bussen, hvis du har drukket”.

Formålet er at minde alle om, at når julesprutten går ind og sanserne er slørede, så bør man tænke over, hvordan man kommer sikkert hjem.

Bussen vil køre rundt med den utraditionelle kampagne i en måned.

– I slutningen af november og hele december er der masser af festlige arrangementer, hvor man får glögg, juleøl, snaps og vin. Desværre er der stadig for mange, der glemmer at lade bilen stå, når de har drukket. Nu prøver vi på en utraditionel måde at minde alle om at komme sikkert hjem, siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

63 sigtet i december

Det er reklamebureauet &Co og Rådet for Sikker Trafik, der står bag spritkampagnen, som skal skabe eftertanke de tusindvis af trafikanter, der møder bussen i gadebilledet. Tal fra politiet viser, at der er brug for kampagnen.

Alene i december sidste år sigtede politiet 63 personer for spritkørsel i København, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Er du i tvivl om, hvornår du igen kan tage bilen, så kan du blive meget klogere i artiklen “Hvornår kan jeg køre bil?”.

Del din kommentar