Skip to main content

Vildt uheldigt: Kendt café får hug i smiley-rapport

Ejeren betegner det som virkelig uheldigt.

Der blev blandt andet fundet rejer, der var alt for varme. Foto: Scanpix

Der blev blandt andet fundet rejer, der var alt for varme. Foto: Scanpix

En af Aabenraas mere kendte caféer – Café Kridt på Storetorv – har fået en syngende lussing af Fødevarestyrelsen, der ikke bare nøjes med en udtalt kritik af fødevarehåndteringen, men også udskrev en bøde på 10.000 kroner.

Ifølge indehaveren er der tale om svineuheld, og problemet er blevet rettet. Det ændrer dog ikke noget ved, at caféen nu må skilte med en bidende sur smiley i vinduet.

Ved besøget, der blev gennemført i slutningen af august, konstaterede Fødevarestyrelsens kontrollant ifølge sin rapport, at der var problemer med en køledisk – en såkaldt koldjomfru – der medførte, at en række fødevarer var alt for varme.

Rejerne var varme

Blandt andet kunne temperaturen i en bøtte med rejer i lage måles til at være hele 13 grader, mens en creme fraiche have en kernetemperatur på 12,2 grader. Den slags går selvsagt ikke.

Desuden kan man i den omfattende rapport læse, at en ventilationsrist i opvasken ikke var tilstrækkelig sikret mod skadedyr, og der var også flere huller ved et rør i loftet i kælderen. Et andet rør lukkede slet ikke tæt. “Virksomheden oplyser, at det straks bliver bragt orden”, skriver Fødevarestyrelsen.

Jydske Vestkysten har talt med indehaveren af Café Kridt, der er ærgerlig over den sure smiley. Hun betegner det som virkelig uheldigt.

– Koldjomfruen har været defekt, og derfor kølede den ikke nok. Den er naturligvis blevet repareret. Problemet blev løst samme dag, som vi havde besøg af Fødevarestyrelsen, siger Gry Kibsgaard til avisen.

Del din kommentar