Skip to main content

Visum til Australien: Disse ting skal du vide

Der gælder nogle helt specifikke regler for visum til Australien, som det er vigtigt at kende, før man springer på et fly "down under". Du kan se reglerne her.

Det er vigtigt at huske at ansøge om visum til Australien, før man tager afsted. Arkivfoto.

Det er vigtigt at huske at ansøge om visum til Australien, før man tager afsted. Arkivfoto.

Alle, der på et tidspunkt har set en episode af dokumentarserien “Grænsepatruljen Australien”, ved, at der gælder nogle meget håndfaste regler for indrejse og visum til Australien.

Ifølge Udenrigsministeriet er der visumpligt, og man skal derfor sørge for, at man har søgt og er blevet tildelt et visum til Australien, inden man rejser derned.

Man bør søge visum til Australien senest tre uger før afrejse, og man kan regne med, at et turistvisum er gældende i tre måneder ifølge FDM Travel.

Man kan søge de fleste visa via Department of Home Affairs, hvor man kan vælge mellem flere forskellige typer af visum.

Visum til Australien: Vær opmærksom på transitlande

På nuværende tidspunkt er der ikke direkte fly mellem Danmark og Australien, så hvis man rejser fra Danmark, er man tvunget til at mellemlande i minimum et andet land for at komme derned.

Derfor er det værd at skrive sig bag øret, at der kan gælde specifikke regler for indrejse i transitlandende, som man skal være opmærksom på, så man ikke lige pludselig kommer i problemer på rejsen.

Rejser man for eksempel via USA, skal man huske at ansøge om en rejsetilladelse til USA – også kaldet ESTA.

I nogle transitlande skal ens pas desuden være gyldigt i minimum seks måneder mere end den periode, man opholder sig i landet.

Denne regel gælder dog ikke i Australien ifølge Udenrigsministeriet – men passet skal dog være gyldigt under hele opholdet.

De australske myndigheder godtager desuden både danske og europæiske nødpas – det gælder dog kun, hvis der er tilknyttet et visum til passet ifølge Udenrigsministeriet.

Del din kommentar