Skip to main content

Visum til Tyrkiet: Her er reglerne du skal kende

Skal man have visum til Tyrkiet? Det er vigtigt at kende reglerne - for i værste fald kan man risikere fængsel og udvisning af Tyrkiet, hvis man ikke har papirerne i orden.

Det er vigtig at kende reglerne for visum til Tyrkiet, før man rejser dertil. Arkivfoto.

Det er vigtig at kende reglerne for visum til Tyrkiet, før man rejser dertil. Arkivfoto.

Om man skal huske at få indhentet visum til Tyrkiet inden indrejse, er der formentlig flere danskere, der spørger sig selv om disse dage, hvor mange traditionen tro har valgt at lægge deres sommerferie på den anatolske halvø.

Selvom Tyrkiet hverken er med i EU eller Schengen-samarbejdet, så behøver man faktisk ikke at ansøge om et visum før en rejse til Tyrkiet ifølge Udenrigsministeriet.

Det gælder dog kun, hvis man ikke opholder sig i landet i mere end 90 dage ud af en periode på 180 dage. Hvis man ønsker at opholde sig i Tyrkiet i længere tid, skal man ansøge om opholdstilladelse

Visum til Tyrkiet: Vigtigt at overholde reglerne

Og den regel er ikke til at spøge med. Hvis de tyrkiske myndigheder opdager, at man opholder sig ulovligt i landet, kan det få store konsekvenser.

“Hvis man opholder sig ulovligt i Tyrkiet (dvs. i over 90 dage inden for en 180-dages periode), kan man straffes med bøde, evt. fængsel samt udvisning eller indrejseforbud i Tyrkiet i en længere periode”, står der blandt andet på Udenrigsministeriets hjemmeside.

I forhold til dit pas, gælder der også nogle helt særlige regler for indrejse i Tyrkiet, som du skal være opmærksom på. Det kan du læse mere om i denne artikel:

Pas til Tyrkiet: Det skal du være opmærksom på

Her kan du desuden læse om pasreglerne for en række andre populære feriedestinationer:

Husk passet: Ellers kan turen til Tyskland blive både dyr og besværlig

Du kommer ikke til Costa del Sol uden dit pas

Del din kommentar