Skip to main content

Voldsom dødsulykke: Rally-arrangør tiltalt

To personer døde, da de arbejdede som officials til et rallyløb i Randers. Nu er Randers Auto Sport tiltalt i sagen.

To unge personer er dræbt ved en ulykke ved et rally-stævne. KLIK for flere billeder. Foto: Øxenholt Foto.
To unge personer er dræbt ved en ulykke ved et rally-stævne. KLIK for flere billeder. Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
Foto: Øxenholt Foto.
To personer er dræbt ved et rallystævne. KLIK for flere billeder. Foto: Øxenholt Foto.
To personer er dræbt ved et rallystævne. KLIK for flere billeder. Foto: Øxenholt Foto.

Tilbage i september 2017 udviklede et rallyløb i Randers sig til en menneskelig tragedie, hvor to personer afgik ved døden.

Men her mere end et år senere er der nu kommet en ny udvikling i sagen. De to personer, der afgik ved døden, arbejdede nemlig begge som officials til løbet. Nu er Randers Auto Sport så blevet tiltalt for at have overtrådt den gældende arbejdsmiljølov.

Årsagen til ulykken skyldtes formentlig en punktering, og hverken bilens fører, en 73-årig mand, eller den 22-årige kvindelige co-driver er blevet stillet til ansvar. De måtte også begge til behandling på sygehuset.

Men anklagemyndigheden mener, at Randers Auto Sport ikke sørgede godt nok for sikkerheden ved løbet. Derfor er der nu rejst tiltale mod arrangøren for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

– Det er i høj grad Arbejdstilsynets undersøgelser, der ligger til grund for, at vi har rejst tiltale mod Randers Auto Sport, siger specialanklager ved Østjyllands Politi Jan Østergaard til Randers Amtsavis.

– Vi mener, at der i hele det setup, der gjorde sig gældende i forbindelse med Randers Auto Sports arrangement og deres sikkerhedsarbejde, er nogle brister, som vi mener er en overtrædelse af arbejdsmiljøloven, siger han ifølge Ritzau.

Specialanklager Jan Østergaard går efter bødestraf. Han vil dog ikke sætte et præcist beløb på.

For Randers Auto Sport fylder tragedien fortsat meget, siger formand Jens Erik Jensen. Han oplyser, at foreningen har søgt hjælp hos en advokat frem mod straffesagen.

– Vi har det rigtig skidt med hele situationen og det, der er sket. Men så længe den er sag kører, så har vi ikke rigtig nogen kommentarer, siger Jens Erik Jensen til Randers Amtsavis.

Sådan skete ulykken

En voldsom ulykke under et rallyløb i Randers i september 2017, hvor to personer blev dræbt, skyldtes formentlig en punktering.

Det skriver bilinspektøren i sin rapport om ulykken, oplyste kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi dengang.

Bilinspektøren konkluderede derfor, at der var tale om et hændeligt uheld, og at der ikke er grundlag for at sigte føreren i forbindelse med ulykken.

Ulykken skete 16. september ved rallyløbet Yokohomamesterskabet Vest i området omkring Lollandsvej i den sydvestlige del af Randers.

I et sving mistede rallykøreren kontrollen over sin bil, der kørte af banen og ramte to officials.

Artiklen fortsætter under videoen.

En 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel blev dræbt ved ulykken. Bilens fører, en 73-årig mand, og den 22-årige kvindelige co-driver måtte begge til behandling på sygehuset. Ulykken blev anmeldt klokken 11.33 den 16. september.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt

Som altid ved alvorlige ulykker har en bilinspektør undersøgt, hvad der gik galt – blandt andet for at politiet kan afgøre, om føreren kan gøres ansvarlig for ulykken.

Bilinspektørens konklusion om, at bilen kørte galt på grund af en punktering betyder, at føreren ikke kan bebrejdes noget i forbindelse med ulykken.

Da de to unge, der blev dræbt, arbejdede som officials ved løbet, blev Arbejdstilsynet også tilkaldt. Dengang blev det sagt, at Arbejdstilsynet skulleundersøge, om alle regler om sikkerhed ved løbet blev overholdt.

Organisatorerne af løbet, Randers Auto Sport og Dansk Automobil Sports Union, skrev umiddelbart i forlængelse af ulykken i en pressemeddelelse:

– Vores tanker og medfølelse går først og fremmest til de pårørende efter denne tragiske ulykke, men også til de involverede deltagere og officials, der har hjulpet ved ulykken, skrev Bent Mikkelsen, formand for Dansk Automobil Sports Union, i en meddelelse.

– Vi nedsætter i sådan et tilfælde en ulykkeskommission og undersøger forholdene omkring ulykken, herunder årsagen, stod der dengang i meddelelsen.

Del din kommentar