Voldsomt lørdag: Lynnedslag og aflyste koncerter

Rasmus Seebach-fans får ham ikke at opleve lørdag, da vejret har sat en stopper for koncert i Valby.

Udgivet Opdateret

Voldsomt vejr har for alvor indtaget Danmark lørdag, og det har ført lidt af hver med sig.

Eksempelvis er flere koncerter blevet aflyst på grund af det voldsomme vejr, med henholdsvis Rasmus Seebach i Valby Parken og gruppen Vi Sidder Bare Her, der består af Mikael Simpson, Jørgen Leth og Frithjof Toksvig. Trioen skulle have spillet på Christianshavn. Det bliver ikke til noget.

Copenhagen Music oplyser via Rasmus Seebachs Facebook-side, at lørdagens koncert er aflyst.

– Det er med stor beklagelse, at der er sket så store ændringer i vejrsituationen, at vi efter drøftelse med vores sikkerhedsteam ser os nødsaget til at aflyse familiekoncerten i dag, står der.

Tidligere på dagen blev det ellers oplyst, at koncerten ville blive gennemført trods vejret.

Mikael Simpson fra “Vi sidder bare her” skriver på Facebook, at det ikke er “forsvarligt” at gennemføre de to planlagte koncerter.

– Vi har indtil det sidste afventet en ændring i vejrudsigten uden held. Strøm, mennesker og tordenvejr går ikke på kanalen, skriver han.

Der er udsigt til skybrud

Vagthavende meteorolog ved DMI Martin Lindberg tror, at der i løbet af dagen vil komme skybrud.

– Der kan være skybrud. Vi har ikke målt det endnu, men vi ser tendenser på, at det kan komme, siger han.

Ifølge Martin Lindberg er det især den sydlige og sydøstlige del af landet, der bliver ramt af uvejr.

– Fyn, Lolland, Falster og Sjælland får et sted mellem 10 og 50 millimeter lokalt, siger han.

I tillæg til de store mængder regn er der også rigtig mange lyn, oplyser Martin Lindberg, der ikke ved, om der er en mulig rekord i vente.

Han fortæller, at der kan komme lokale oversvømmelser.

– Det største problem er vandmængder, hvor der lokalt kan komme oversvømmelser, når regnen ikke kan flyde væk. Og selvfølgelig skal man være forsigtig, når der kommer lyn og torden, siger han.

Lyn slog lige ned i bro

Foruden udsigten til regn, har vejret også bragt bulder og brag, i form af lyn og torden, med sig.

Som man kan se på billedet til denne artikel, slog et lyn eksempelvis direkte ned i Øresundsbroen tidligre på dagen. Det spektakulære syn har dog ikke ført til problemer for broens funktion. Det skriver Ekstra Bladet.

– Der er lynafledere på pylonerne, så det har ikke nogen betydning. Det skulle kun være hvis det slog ned i et teknisk anlæg et sted og tog strømmen i et større område, men så har vi et reservekraftværk, som går i gang, hvis strømmen går, siger Thomas Madsen, operativ leder ved Øresundsbroen, til Ekstra Bladet.

DMI’s seneste varsel for voldsomt vejr gør sig gældende for Bornholm, hele Sjælland, Lolland-Falster, det fynske øhav samt store dele af selve Fyn.

Powered by Labrador CMS