Skip to main content

VW er verdens bedst sælgende bilproducent

Det kan godt være, at VW har snydt med test af dieselbiler. Men bilkøberne står i kø for at få en folkevogn.

Trods skandalen med fusk med oplysninger om forurening med dieselbiler er bilkøberne vilde med folkevogne. Kineserne køber masser af folkevogne og har medvirket til, at VW nu er større end Toyota. Foto: Odd Andersen/AFP

Trods skandalen med fusk med oplysninger om forurening med dieselbiler er bilkøberne vilde med folkevogne. Kineserne køber masser af folkevogne og har medvirket til, at VW nu er større end Toyota. Foto: Odd Andersen/AFP

Den tyske bilgigant VW har overhalet japanske Toyota som verdens bedst sælgende bilfabrikant.

I årets første kvartal solgte Toyota 2,46 millioner biler verden over, men det er færre end VW.

For VW afleverede nøglerne til 2,51 millioner ejere af en ny folkevogn, og dermed var VW i årets første kvartal verdens største bilproducent.

Toyota meddeler, at salget i årets første kvartal er gået tilbage med 2,3 procent i forhold til samme kvartal i 2015, og det lander så på et salg på de 2,46 millioner biler.

VW’s tal blev offentliggjort tidligere i april. Her er der tale om en stigning i forhold til første kvartal i fjor på 0,8 procent.

Det skyldes dels en stigning i salget i Kina på 6,4 procent, dels en stigning i det vesteuropæiske salg på 3,3 procent.

VW med base i Wolfsburg i Tyskland har længe haft en ambition om, at selskabet i 2018 skal skubbe Toyota af tronen som verdens største bilproducent.

Men i september i fjor fik VW andet at tænke på, da skandalen, om at selskabet har fusket med målingen af dieselbilers forurening, eksploderede.

Omkring 11 millioner dieselbiler fra VW er globalt en del af skandalen.

VW erkendte, at ja, det er sket, og siden har det tyske selskab arbejdet på at rette op på sagen. Der er afsat 16,4 milliarder euro, omkring 123 milliarder kroner, til at dække udgifter i forbindelse med skandalen.

Det lå i efteråret ikke i kortene, at VW nu et halvt års tid senere skulle blive verdens største bilproducent.

I første kvartal af 2015 solgte VW også flere biler end Toyota, men da de samlede salgstal for hele 2015 løb ind, viste det sig, at Toyota i fjor solgte 10,5 millioner biler, mens VW solgte 9,93 millioner.

/ritzau/

Del din kommentar