Zikavirusset er nu også nået til St. Lucia

To personer er blevet smittet lokalt med den frygtede virus, der kan føre til hjerneskader hos nyfødte børn.

WHO overvåger zikavirussets spredning globalt og har nu konstateret, at der er sket en stigning i antallet af tilfælde af mikrokefali uden for Brasilien, der er det hårdest ramte land. Arkiv. Foto: Paulo Whitaker/Reuters
Udgivet Opdateret

En mand og en kvinde i den lille caribiske østat St. Lucia er blevet smittet med zikavirus uden at have været rejst ud af landet.

Det oplyser The Caribbean Public Health Agency, Carpha, ifølge Reuters.

Det myggebårne virus er i Brasilien blevet sat i forbindelse med hundredvis af tilfælde af mikrokefali hos fostre. Det er en sygdom, hvor børn fødes med for små hoveder og derfor kan udvikle hjerneskader.

Zikavirus spredes ved myggestik, men i flere lande, hvor myggen ikke findes, er folk også blevet smittet. Her menes smitten at være blevet seksuelt overført.

Det fremgår ikke umiddelbart af meddelelsen fra Carpha, hvordan de to personer i St. Lucia menes at være blevet smittet.

St. Lucia ligger i den østlige del af Det Caribiske Hav og har været en selvstændig nation siden 1979.

Tirsdag i denne uge blev listen af lande, hvor zikavirusset er konstateret, også udvidet med Vietnam i det sydøstlige Asien.

Verdenssundhedsorganisationen WHO oplyste samtidig, at de første tegn på en mulig stigning i antallet af mikrokefali uden for Brasilien nu er dukket op.

Brasilien er det land, der har været hårdest ramt af zikavirusset, men virusset har efterhånden spredt sig igennem Latinamerika og Caribien.

Brasiliens naboland Colombia undersøger således 32 babyer født med mikrokefali siden januar. Indtil videre er otte af de nyfødte blevet testet positiv for zikavirus ifølge WHO tirsdag.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS