ANNONCE

A-kasser giver den job-gas efter akutpakke

31. august 2012 14:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
A-kasser giver den job-gas efter akutpakke
Billede mangler

Nu skal der fuld skrue på beskæftigelsesindsatsen, og så må man ellers holde øje med, om akutpakken virker, bagefter.
Sådan lyder meldingen fra A-kassernes Samvirkes formand, Verner Sand Kirk, der afviser at præcisere succeskriteriet med den akutpakke, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har præsenteret fredag.
– Det er ikke fastsat. Og meget af det med målestyrken, det er noget hø. Det handler om at give den fuld skrue, og så må vi overvåge og se, om det virker, siger Verner Sand Kirk.
Efter et to timer langt møde med arbejdsgivere, lønmodtagere, kommuner og a-kasser har beskæftigelsesministeren nu forhandlet den akutte aftale på plads, som skal hjælpe de danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet ved årsskiftet.
332 millioner kroner er sat af til at redde de berørte danskere gennem blandt andet øget jobrotation og straks-samtaler, der skal afklare, hvordan den ledige kan komme videre på vejen mod et job.
Verner Sand Kirk afviser, at 332 millioner kroner er mange penge at bruge, når man ikke har et konkret mål at arbejde hen imod.
– Det er ikke mange penge at bruge. Og nogle af pengene erstatter andre penge, siger han.
– Der har været et for dårligt samarbejde mellem jobcentre, a-kasser og beskæftigelsesregionerne. Og der har også været et for dårligt medspil fra arbejdsgivernes side. Derfor er det vældig godt at få det fintunet.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu