A-kasserne: Regeringen skræmmer folk væk

29. maj 2012 13:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
A-kasserne: Regeringen skræmmer folk væk
Billede mangler

Når man fjerner op til 13.000 kr. årligt fra dagpengemodtagere, så ryger lysten til at forsikre sig mod ledighed, advarer a-kasserne.
Dagpengemodtagerne vil have mindre end 1.000 kroner mindre mellem hænderne om 10 år, hvis regeringens udspil til skattereformen vedtages.
Regeringens skattereform lægger nemlig op til, at dagpengene ikke længere skal følge lønudviklingen, så står dagpengemodtagere til at miste 13.000 kr. årligt, når reformen vil være fuldt implementeret i 2022.
Og det er ikke noget, der huer direktøren i A-kassernes samvirke, Verner Sand Kirk.
Han mener, at det vil fjerne lysten til at forsikre sig mod ledighed.
– Kombinationen af stramningerne på dagpengeområdet med halvering af perioden, samtidigt med at optjeningskravet er fordoblet, så bliver tilskyndelsen til at forsikre sig lavere, siger han til Newspaq.
Verner Sand Kirk understreger, at det var et punkt, som arbejdsmarkedskommissionen advarede imod.
Verner Sand Kirk accepterer heller ikke argumentet med, at ændringerne skal til for at tilskynde folk til at tage et job.
– Under sidste højkonjunktur var der ikke flere langtidsledige tilbage, så dagpengemodtagere vil gerne i arbejde, siger han.
– Som det er nu, så går man gennemsnitligt 40-45 procent ned i løn, når man havner på dagpenge. Det bør være rigeligt incitament til at komme i job igen, tilføjer han.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu