ANNONCE

Flere dræbt i voldsom eksplosion

4. august 2020 18:24 | Af: Ritzau Fokus

Der er meldinger om sårede og skader på bygninger efter en kraftig eksplosion i Beirut tirsdag.

Flere dræbt i voldsom eksplosion
Mindst 10 personer er dræbt i en eksplosion i Beirut. Foto: ANWAR AMRO /Scasnpix.

Opdatering: Mindst 30 personer meldes nu dræbt. Tusindvis skal være såret.

En kraftig eksplosion har tirsdag eftermiddag ramt Libanons hovedstad, Beirut.

Mindst ti mennesker er dræbt, og snesevis af andre er sårede i en kraftig eksplosion, der tirsdag eftermiddag har ramt Libanons hovedstad, Beirut.

Braget splintrede vinduerne i de omkringliggende huse, sendte rystelser over store dele af Beirut og sendte en tyk søjle af røg op i luften.

Medier i landet viser billeder af blødende mennesker, der er fastklemt under murbrokker.

Andre sårede går rundt i gaderne i det centrale Hamra-kvarter, hvor hver eneste butik i hovedgaden har fået knust ruderne, skriver nyhedsbureauet AFP.

Dansker i Beirut fik vinduer knust af tryk fra eksplosion

Eksplosionen har ført til kaotiske tilstande, siger Amanda Flyvbjerg, der bor i byen.

Danske Amanda Flyvbjerg var tirsdag eftermiddag i gang med skolearbejde, da hendes lejlighed i Beirut i Libanon begyndte at ryste.

– Så gik der et par sekunder, der kom en meget højlydt eksplosion, og så sprang mine vinduer, siger hun.

Hun befinder sig lige nu i den libanesiske hovedstad og melder om kaotiske tilstande, efter at der tirsdag har været en kraftig eksplosion.

Selv om hun bor et par kilometer væk fra det havneområde, hvor eksplosionen fandt sted, var trykket fra eksplosionen så stort, at det har ført til markante ødelæggelser.

Området, hvor eksplosionen skete, ligner en krigszone, fortæller Amanda Flyvbjerg.

– Jeg bor i bydelen Hamra. På den gade, jeg bor, er vinduerne i de fleste af bygningerne eksploderet.

– Der er flere hundrede sårede. Der er endnu ingen officielle rapporter om, hvor mange der er døde, men der er mange, som ikke kan få fat i folk, de kender, der arbejder nede på havnen, siger hun.

Hun har talt med en ven på et hospital, der melder om et stort pres og mange tilskadekomne.

I begyndelsen var der frygt for, at der var tale om et terrorangreb eller en bombe, siger Amanda Flyvbjerg, og det skabte panik.

Måske sket på fyrværkerilager

Et nyhedsbureau i Libanon skriver, at der er sket en eksplosion på et stort fyrværkerilager, rapporterer den amerikanske tv-station CNN på sin hjemmeside. Denne oplysning er ikke umiddelbart bekræftet fra myndighedernes side.

Amanda Flyvbjerg har endnu ikke selv hørt noget fra hverken libanesiske eller danske myndigheder.

Ifølge læge- og sikkerhedskilder er mindst ti dræbt og mange sårede af eksplosionen, ligesom Libanons sundhedsminister har optrådt på libanesisk tv og udtalt sig om situationen.

Det er endnu uklart, hvad der har forårsaget eksplosionen. Men foreløbige og ubekræftede meldinger tyder på, at der var tale om en ulykke.

Sikkerhedskilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at eksplosionen skete i et område af Beiruts havn, hvor der ligger lagerbygninger.

Flere bygninger er ødelagt og, adskillige biler er blevet blæst omkuld af trykket fra eksplosionen, rapporterer den britiske tv-station BBC.

Den libanesiske avis Daily Star skriver, at to eksplosioner har ramt byens havneområde ifølge de foreløbige meldinger.

Flere brugere på sociale medier deler videoer af den kraftige eksplosion. Nogle af optagelserne ser ud til at vise to eksplosioner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu