ANNONCE

DMI advarer: Vejret bliver farligt i weekenden

7. august 2020 15:32 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det bliver varmt i de kommende dage.

DMI advarer: Vejret bliver farligt i weekenden
DMI har udsendt et nyt varsel om farligt vejr i Danmark. Vil man væk fra det, kan man overveje at søge mod kysterne. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Da Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, torsdag udsendte et varsel om farligt vejr i dele af Danmark, blev det af DMI gjort klart, at varslet meget vel kunne blive udvidet til at omfatte hele Danmark. Det er nu gjort.

Som man kan se på Danmarkskortet længere nede i denne artikel, er der efterhånden ikke meget tilbage af Danmark, der ikke har udsigt til hedebølge fredag, lørdag og søndag.

Så varmt bliver det

DMI skriver, at der er udsigt til 25-30 graders varme i det meste af landet, og lokalt er der mulighed for hele 32 graders varme. For at en hedebølge officielt skal finde sted, skal middelværdien af de temperaturer, DMI registrerer, overstige 28 grader over tre sammenhængende dage, og alt tyder på, at det kommer til at ske hen over weekenden.

“Selvom der kan være lidt usikkerhed i weekendends temperatur, kommer Danmarks varmerekord ikke i fare, den er nemlig på sveddryppende 36,4 grader,” skriver meteorolog ved DMI, Jesper Eriksen, i nyheden om det kommende vejr.

Hvis man ikke er tilhænger af så høje temperaturer, kan man søge ly ved visse danske kyster. DMI skriver, at den kølige juli måned har medført, at vandet omkring Danmark kun er 17 til 20 grader varmt. Bor man et sted med pålandsvind, kommer det til at hjælpe på temperaturen, men ifølge DMI skal du ikke langt ind i landet, før du ikke kommer til at nyde godt af den kølige havluft.

Jesper Eriksen oplyser desuden, at der i den kommende uge også er udsigt til varmt vejr. Fra mandag til onsdag forventer DMI mellem 23 og 28 graders varme. Ser man længere ud i fremtiden end det, er det usikkert, hvordan vejret bliver, men ifølge DMI er der noget, der tyder på, at der er en koldfront på vej til Danmark. Med den følger der regn og byger, og dermed også et fald i temperaturerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu