ANNONCE

Politiet advarer om aquaplaning

25. september 2020 16:08 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Man skal passe på.

Politiet advarer om aquaplaning
Vejret fører til farlige situationer. Genrefoto.

Der er fredag faldet så meget vand i det Midt- og Vestsjællandske, at Midt- og Vestsjællands Politi advarer om risiko for aquaplaning og dårlig sigtbarhed i kredsen.

– Er du i bil kan du med fordel sætte hastigheden ned, holde afstand og sørge for at dine lygter er tændte. Er du på cykel eller gående, så se lige ud og ikke ned i jorden, skriver politiet på Twitter.

Newsbreak.dk har tidligere fredag omtalt det voldsomme vejr, der blev varslet af DMI med en skybrudsalarm, og som rundt i landet har skabt dramatiske situationer.

I Albertslund er taget blæst af flere huse, mens træer er væltet og trafikken blevet udfordret, og Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har til Newsbreak.dk fortalt, at der i forbindelse med regnvaret er blevet dannet kraftige tordenceller.

– De kan sagtens generere meget kraftig vind meget lokalt og meget kortvarigt, sagde vagthavende meteorolog Henning Gisselø, tidligere til Newsbreak.dk.

Cellerne rammer så lokalt, at det er svært at måle, hvor meget det har blæst, men ifølge DMI kan tordenellerne give skader på eksempelvis bygninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu