ANNONCE

Corona: Antallet af døde og indlagte stiger

10. november 2020 13:17 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Antallet af indlagte er nu over 200.

Der er det seneste døgn konstateret 1066 tilfælde af coronavirus i Danmark. Der er kommet svar på 82.162 prøver.

Det svarer til, at 1,3 procent af prøverne har været positive for covid-19.

Der skal tages det forbehold, at der nu testes langt mere for covid-19, end det var tilfældet i starten af epidemien.

Statens Serum Institut har tidligere anslået, at der ville have været mellem 2000 og 3000 daglige smittetilfælde, hvis man havde foretaget 50.000 test om dagen i starten af april.

Siden slutningen af oktober er der blevet foretaget over 50.000 coronatest om dagen.

Der er sket yderligere tre dødsfald af personer smittet med covid-19. Det bringer det samlede dødstal i Danmark op på 750.

Antallet af indlagte stiger

Antallet af indlagte med coronavirus på landets hospitaler stiger til 211 personer. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Det er første gang siden 8. maj, at der er flere end 200 indlagte. Antallet er samtidig det højeste siden 5. maj.

Der er dog fortsat langt lavere end i slutningen af marts og i starten af april, hvor antallet toppede med over 500 indlagte.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Der er siden mandag sket 42 nye indlæggelser af personer, der er smittet med covid-19.

Det er dog kun 15 personer flere indlagte end mandag. Det skyldes, at der er også nogle, der er blevet udskrevet.

Det var i en udvidet spørgetime i Folketingssalen omkring mink-situationen, at statsminister Mette Frederiksen (S) afslørede, der i det seneste døgn er registreret 1066 nye tilfælde af coronavirus i Danmark.

– Corona er for alvor tilbage. Smittetallene er høje, men relativt stabile, sagde statsministeren.

Smittetallet er det højeste siden fredag. Her blev der konstateret 1427 tilfælde, hvilket er det højeste under epidemien.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den første dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu