ANNONCE

Corona-tal eksploderer: Også flere døde

12. september 2020 14:42 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Største antal siden starten af april.

Corona-tal eksploderer: Også flere døde
Der er ikke registreret så mange nye smittetilfælde siden starten af april (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

En daglig opdatering fra Statens Serum Institut viser, at der siden fredag er registreret yderligere 341 tilfælde med coronavirus i Danmark.

Ikke siden 8. april har en daglig opdatering vist så mange nye smittetilfælde. Siden da har myndighedernes teststrategi også ændret sig. Derfor opdages der formentlig flere smittede end tidligere.

Der er testet over 26.600 personer siden fredagens opdatering.

Lørdagens opdatering viser også, at yderligere en person, der var testet positiv for corona, er død.

Siden fredagens opdatering er antallet af indlagte faldet med en til 43 patienter. Fire af dem er indlagt på en intensivafdeling, hvilket er tre færre end opdateringen fredag.

Bekymrende stigning

De aktuelle tal bekymrer.

– Det er en bekymrende stigning, vi ser i disse dage. Vi har tidligere kunne vende epidemikurven med forskellige tiltag, men der skal sættes hurtigt ind, og vi skal alle hjælpe til for at kunne lykkes med det,  sagde Tyra Grove Krause, overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut, fredag.

På Statens Serum Instituts hjemmeside kan man læse, at andelen af tilfælde blandt de unge i alderen 20-29 år falder lidt og er nu på 22 procent i hele landet. Andelen er højere i nogle områder. For eksempel i Odense, hvor den er 35 procent.

– Min opfordring til de unge er at prøve at begrænse jeres sociale netværk, så I ikke ser for mange forskellige personer. Hold jer til jeres hold eller klasse, og kun enkelte venner derudover samt jeres nærmeste familie, lyder rådet fra Tyra Grove Krause.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu