ANNONCE

Mulig bilbombe evakuerer boligområde

16. januar 2021 20:28 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Et større område er afspærret

Nu lukker Københavns Vestegns Politi op for oplysninger omkring den massive – og langvarige – tilstedeværelse omkring Gyngemose Parkvej i Gladsaxe.

Klokken 14.20 modtog Københavns Vestegns Politi anmeldelse fra en mand om, at der var monteret en genstand på hans bil, som kunne være en bilbombe.

Se mere video hos Local Eyes.

Med det samme blev der sendt politi til området, der blev afspærret ligesom forsvarets sprængningseksperter (EOD) blev rekvireret, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Siden har politiet været massivt i området, ligesom sprængningseksperter lige nu arbejder på stedet.

Beboere evakueret

Indledningsvist valgte politiet at evakuere de nærliggende opgange.

Efter EOD for kort tid siden oplyste, at det ikke kan udelukkes, at der kan være tale om sprængstof, er afspærringen derfor udvidet, og yderligere et antal borgere blevet evakueret.

– Vi har sikret området og har situationen under kontrol, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

– Det er en alvorlig situation. Derfor har vi udkommanderet et stor antal politifolk, og har evakueret borgere, der bor i nærheden af det sted, hvor den mulige bilbombe er fundet. Gladsaxe kommune har været behjælpelig med evakueringen, ligesom kommunen har fremskaffet forplejning til de evakuerede, der opholder sig på en lokalitet, hvor gældende covid 19 forholdsregler også kan overholdes.

Samtidig har Københavns Vestegns Politi indledt en massiv efterforskning.

– Efterforskningen skal afklare, hvem der har placeret det mulige sprængstof, og derfor opfordrer borgere, der har set noget mistænkelig op til fundet, eller i øvrigt har kendskab til sagen, om at kontakte Københavns Vestegns politi, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

Borgerne har vist stor forståelse for situationen og følger i øvrigt politiets anvisninger, siger Knud Stadsgaard.

Københavns Vestegns Politi opfordrer borgere til at ringe 43861448, såfremt man har oplysninger til brug for sagen.

“Københavns Vestegns politi har for nærværende ikke supplerende oplysninger, men vil senere følger op omkring sagen”, slutter pressemeddelelsen.

Beredskab Øst skriver på Twitter, det bistår politiet med drone, lysmateriel og brandkøretøj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu