ANNONCE

Esbjergs nye træner har en mission

16. juli 2020 18:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Efter nedrykningen til 1. division satser Esbjerg på at rykke op i første forsøg i den kommende sæson.

Esbjergs nye træner har en mission
Olafur Kristjansson er ny træner i fodboldklubben Esbjerg, som rykkede ud af Superligaen i den forgangne sæson. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Scanpix

Olafur Kristjansson vil som cheftræner i Esbjerg rykke op i Superligaen med det samme.

I den forgangne sæson rykkede Esbjerg ud af Superligaen, og torsdag ansatte den vestjyske klub Olafur Kristjansson som ny træner.

– Jeg er glad for, at Esbjerg har vist mig tillid og tro på, at jeg kan være med til at rykke i den rigtige retning og indfri potentialet.

– Og forhåbentligt er vi tilbage i Superligaen om et års tid. Det kommer dog ikke af sig selv, og alle skal bidrage hver dag, så vi kan lykkes med vores mission, siger Olafur Kristjansson til klubbens hjemmeside.

Han glæder sig til at flytte til Esbjerg, hvor han ser et stort potentiale.

– Først og fremmest ser jeg meget frem til at komme i gang og blive en del af klubben og staben omkring holdet.

– Jeg kommer til en rigtig fodboldby, og der venter os en stor opgave i den kommende sæson, som vi i fællesskab skal løse, og det bliver en spændende rejse at være med på, siger han.

Har været træner i Danmark før

52-årige Kristjansson, der siden 2018 har stået i spidsen for klubben FH i hjemlandet, har et indgående kendskab til dansk fodbold.

Som aktiv spillede han i AGF, og siden blev han cheftræner i både FC Nordsjælland og Randers FC.

Det er islændingens erfaringer med fokus på talentudvikling og en tydelig fodboldfilosofi, som har tiltrukket Esbjerg i ansættelsesprocessen, fortæller sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

– Olafur Kristjansson er en dygtig cheftræner, der har tydelige visioner med fodboldspillet og ved, hvad han vil, hvilket er vigtigt, når man står i spidsen for Esbjerg.

– Vi har følt hinanden an gennem gode samtaler, og er sikre på, at vi er et godt match, i forhold til hvad vi gerne vil opnå som klub, siger Jimmi Nagel til klubbens hjemmeside.

Esbjerg ønsker at have en tydelig strategi om at udvikle mange af klubbens egne unge spillere fra sit akademi.

– Den disciplin har Olafur haft erfaringer med i sine tidligere klubber. Samtidig er han klar over, hvad der rører sig i dansk fodbold via sine år som både fodboldspiller og cheftræner.

– Så vi ser frem til et godt samarbejde, siger sportschefen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu