ANNONCE

Vandet vælter ned: Så voldsomt var det

19. august 2020 16:42 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

DMI advarer om voldsomt vejr.

Der har været en del varsler om farligt vejr det sidste stykke tid.

Dog har det været på grund af varmen og hedebølgen.

Se mere video hos Local Eyes.

Onsdag har DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, udsendt et nyt varsel; men denne gang om decideret voldsomt vejr. (Se kort i bunden af artiklen).

Det er altså ikke varme, men vand, som varslet går på denne gang.

En del af landet er altså farvet gult, hvilket indikerer det voldsomme vejr. Det varsel er gældende fra klokken 14.30 frem til klokken 21.

Her forventes tordenbyger og lokale skybrud. Der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

Andre dele af landet har den blå farve.

Det indikerer, at der her er risikovarsel, der også dækker over vandmængder i samme grad som ovenstående, advarer DMI.

– Bygerne kan blive ret kraftige, så der kunne være risiko for skybrud. Men når vi har vagtskifte senere på morgenen, kommer der et nyt hold, der skal se på det med friske øjne, så må vi se om det ender ud i en risikomelding eller et varsel, sagde vagthavende meteorolog Jesper Eriksen da også til Newsbreak.dk onsdag morgen.

Og sådan blev det altså.

Pas på

“Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig”, advarer DMI.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu