ANNONCE

Regeringen forlænger tiltag

25. september 2020 17:25 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Tiltaget tages i værk fra den 26. september.

Regeringen forlænger tiltag
Myndighederne holder pressemøde om om status på Covid-19- situationen i Danmark i Eigtveds Pakhus fredag den 25. september 2020. Foto: Scanpix.

Fra lørdag, den 26. september, klokken 12.00, er det forbudt at afholde private fester med mere end 50 deltagere. Det har Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) meddelt på et pressemøde.

Tiltaget er det seneste af blandt flere, der alle skal være med til at bekæmpe smitte med covid-19.

På Pressemødet fortalte Sundheds- og Ældreministeren også, at de nu seneste 24 tiltag er aktive til og med den 18. oktober.

Statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede den 18. september de tiltag, der en uge senere altså forlænges med 14 dage.

Blandt tiltagene er særlige krav til restaurations- og nattelivet, detailhandlen og krav til sociale aktiviteter og private sammenkomster. Det er også her, regeringen i dag, den 25. september, har skærpet.

Man kan læse detaljer om de den 18. september annoncerede tiltag her.

Lukker festen

Ministeren fortæller, at for mange smittes med covid-19, at hver fjerde smittede for tiden er mellem 20 og 29 år, og at superspredere igen og igen findes i større private fester.

– Vi skruer ned for festen for at holde resten af samfundet mest muligt åbent, siger ministeren.

Reglerne er gældende på restauranter, i gildesale og lignende.

Rigspolitichef Thorkild Fogde siger, at reglen rent juridisk ikke gælder i borgeres private hjem, da de i sagens natur er private.

Thorkild Fogde siger også på pressemødet, at man fra politiets side opfordrer borgere til at holde antallet af gæster til private fester, i private hjem, under 50 personer.

Gælder fra lørdag 12.00

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke gør det på pressemødet klart, at forbuddet træder i kraft lørdag klokken 12.00, og det betyder, at samtlige fester, der ikke bliver afholdt helt privat, er underlagt det nye forbud.

Har man inviteret mere end 50 gæster til fest på en restaurant, eksempelvis et bryllup, fra lørdag efter klokken 12.00, må festen aflyses, eller antallet af gæster beskæres.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu