ANNONCE

Mette Frederiksen annoncerede disse tiltag

23. oktober 2020 19:22 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

På et pressemøde fredag aften blev det klart, at hverdagen er under forandring.

Mette Frederiksen annoncerede disse tiltag
Statsminister Mette Frederiksen (S) siger fredag aften, at al salg af alkohol bliver forbudt efter klokken 22 fra på mandag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

To ting står klart efter et pressemøde fredag aften, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede nye, strammere tiltag for Danmark og danskere. Hverdagen fra før coronavirus blev et flittigt brugt ord i Danmark er langt, langt væk, og vi skal i den grad til at vænne os til en ny form for hverdag.

– Vi savner at tingene er, som de plejer at være, sagde Mette Frederiksen på aftenens pressemøde. Herefter gjorde hun det gang på gang klart, at hverdagen ikke er på vej tilbage til Danmark lige foreløbig.

Det kom blandt andet til udtryk, da statsministeren forlængede de eksisterende restriktioner frem til 2. januar 2021. Det betyder, at man fortsat opfordres til at arbejde hjemmefra, og at barer må lukke klokken 22.00 året ud, indtil det nye år.

Derudover blev al salg af alkohol efter 22.00 gjort forbudt fra på mandag den 26. oktober. Samme dag bliver det et krav at bære mundbind i indendørs lokaler, hvortil der er offentlig adgang, eksempelvis supermarkeder, storcentre, biografer og hospitaler.

Flere tiltag

Samme dag træder to andre tiltag i kraft. På den ene side sænkes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer, og fra på mandag opfordres alle danskere til at skrue kraftigt ned for antallet af mennesker, de ses med, udenfor deres dagligdag i hjemmet.

De to tiltag gælder i fire uger, og Mette Frederiksen gjorde det klart, at man fra regeringens side ikke ønsker at de tiltag skal vare i længere tid end højest nødvendigt.

Søren Brostrøm gjorde det på pressemødet klart, at de restriktioner, der blev indført i september, virkede, men at smitten nu er i sådan en stigning, at man er nødt til at stramme på restriktionerne.

– Vi er nødt til at handle hvis vi skal bevare kontrollen over epidemien.
– Vi er nødt til at gøre noget, før det er for sent, sagde Søren Brostrøm.

Søren Brostrøm støttede på pressemødet op om de tiltag, Mette Frederiksen præsenterede.

Hvad mundbind angår, sagde Søren Brostrøm, at mundbind virker, og at det derfor giver mening at udvide reglerne for, hvor man skal bære dem.

– Vi ved, at brug af mundbind virker. Og vi ved, at et forsamlingsforbud på 10 personer vil skærpe vores mulighed for at få kontrol med epidemien, sagde Søren Brostrøm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu