ANNONCE

Smitte-tal er gået amok

23. oktober 2020 14:15 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det er 99 mere end torsdag.

Der er registeret 859 nye tilfælde med coronavirus det sidste døgn.

Det oplyser Statens Serum Institut, SSI.

Torsdag blev der registreret 760 nye tilfælde af corona – det hidtil højeste i Danmark nogensinde på et døgn. Der var samtidig registreret fire dødsfald.

Coronarelaterede dødsfald er efter fredag oppe på 697.

Der er fredag registreret tre døde – og der er fire nye indlæggelser.

Der er i alt 125 indlagt med corona, 18 på intensiv. Af dem er 13 i respirator.

Statsministeriet har indkald til pressemøde fredag klokken 18.30 om corona-situationen.

lyset af smittetallene siger Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, at det er vigtigt med en hurtig og effektiv indsats for at mindske smittespredningen.

– Det er jo tydeligt for enhver, at antallet af smittede vokser stort set dag for dag nu.

Han siger, at det er afgørende, at der bliver testet og smitteopsporet, når tallene stiger markant.

Derudover er det vigtigt at huske på de efterhånden kendte råd om afstand, håndsprit, at bruge mundbind, når det er påkrævet, og ikke at mødes for mange mennesker, understreger Lars Østergaard.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu