ANNONCE

Ammoniaktank sprænger i luften: Gård i brand

26. juni 2020 09:57 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Røgen kan ses kilometer væk.

Et ordentlig brag kunne høres kilometer væk fra epicentret.

På en landejendom på Stranderholmsvej i Klarup var en ammoniaktank sprunget i luften.

– Vi mærkede et ordentligt ryk i bygningen, siger Tina Nordkap, der ifølge Krak befinder flere kilometer væk fra Stranderholmsvej, til Newsbreak.dk.

Hold dig væk

Man skal ikke søge til, men væk fra branden.

Så klar er opfordringen fra Nordjyllands Politi.

– Man skal holde sig ude af røgfanen, som lige nu ser ud til at drive mod nord-nordvest mod Vester Hassing og Vodskov. Hvis man kan lugte røgen, skal man gå ind, lukke døre, vinduer og ventilation, siger Karsen Højrup Kristensen, vagtchef ved Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at ammoniakken er brændt ud og opfordrer dernæst til at bevare roen:

– Vi har fået en del bekymrede opkald fra folk i Nørresundby, Aalborg og andre steder. Derfor vil jeg gerne understrege, at vi nu sammen med beredskabet har situationen under kontrol. Der er styr på branden, og der er ingen ukontrolleret udvikling.

Newsbreak.dks mand på stedet fortæller, der tilkaldt forstærkning fra flere brandstationer ligesom Beredsskabsstyrelsen også assisterer.

Ifølge politiet er alle gårdens længer brændt. Brandårsagen er ukendt, men skal nu efterforskes, skriver Nordjyllands Politi, på Twitter.

Da Newsbreak.dk kommer igennem til politikredsens vagtchef, er der dog ikke tid til, at bidrage med yderligere detaljer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu