Endnu en dansker ramt af coronavirus

28. februar 2020 17:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Danmark har nu to smittede med covid-19.

Endnu en dansker ramt af coronavirus
.Endnu en dansker er blevet testet positiv for coronavirus. Personen blev syg med hoste efter en nylig skiferie i Norditalien, oplyser Sundhedsstyrelsen. Personen er blevet undersøgt på Rigshospitalet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

To danskere er nu smittet med coronavirus covid-19. Sundhedsstyrelsen skriver fredag den 28. februar i en pressemeddelelse, at en patient er testet positiv for sygdommen.

Vedkommende har været på skiferie i Norditalien, og personen kom til Danmark den 15. februar. Den 18. februar blev personen syg med hoste, feber og lignende symptomer, og den 27. februar kontaktede personen egen læge.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Lægen sendte patienten videre til Rigshospitalet, hvor personen blev underkastet en undersøgelse, der nu viser sig at være positiv.

”Vores strategi er fortsat, at vi hurtigt inddæmmer smittespredningen ved at diagnosticere COVID-19 og behandle patienten under isolation, samtidig med at vi opsporer og håndterer de personer, der har haft tæt kontakt med de smittede”, siger direktør Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.

Personen er sat i hjemmeisolation, og herfra vil vedkommende blive fulgt tæt med daglig kontrol.

Derudover vil Styrelsen for Patientsikkerhed opspore personer, der kan have været i kontakt med patienten i den periode, vedkommende kan have smittet andre med coronavirus covid-19.

To smittede

Den syge person er den anden dansker, der er smittet med coronavirus covid-19. Den 27. februar blev det af Sundhedsstyrelsen annonceret, at en mand, der var kommet hjem fra skiferie i Lombardiet den 24. februar, også var ramt af sygdommen. Begge personer er i hjemmeisolation, og begge personer bliver fulgt tæt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu